Kölcsönt kérni nem nagy dolog

Posted by

Juszt László:

>Hogy melyik nap éppen mit zagyvál össze Orbán, ez a politikai celeb annak csak azért van valamiféle jelentősége, mert az ország hitelét rontja. Most például azzal a hanyagul bejelentett aprósággal, hogy “mi is fel tudunk venni hitelt, nem kell ahhoz az Unió, éppen most vettünk fel 2,5 milliárd eurót”.
Csak azt felejti el közölni, hogy hol, mennyiért, milyen feltételekkel? Pedig ez a lényeg, nem az, hogy felvette.
A legrosszabb besorolású országok is kaphatnak hitelt, csak igen komoly kamatokkal és szigorú feltételekkel. Az pedig, hogy a még meg sem született unokám kontójára veszel fel ellenőrizhetetlenül ellopható pénzeket, arra mit mondjak?
Azt is mondta a péntek reggeli müezzin, hogy “Engem megérint az, hogy gátlástalanul lehet Magyarországról hazudozni, ez elért egy olyan szintet, amit még én sem láttam.” Ugyan, már… Most szerénykedsz, vagy irigykedsz? Mondta mindezt a migránsok kapcsán. És pont ő, aki lazán átverte kétmillió saját hívét, akik aláírták a menekültek befogadása elleni aláírásgyűjtő ívet.
Ezután a miniducse (by Bödöcs) “megszavazta a menekültek kvóták szerinti elosztását tartalmazó záródokumentumot az EU-csúcson”.
Nincs is ebben semmi meglepő. Ebben a kérdésben is éveken át hazudozott, ahogyan azt megszoktuk.
Volt még egy említésre méltó megjegyzése: az, hogy “viták vannak, és azokat rendezni kell, az az unió természetes állapota.”
Ezzel máris előrevetítette, hogy csak plakátokon sikeres, nem képes arra, hogy Brüsszelben megvédje az álláspontját, és így persze az országot sem tudja megvédeni.