Egyre távolabb Európától

Posted by
Adorján blog
„Megtanultuk azt is, hogy Európa nem Brüsszelben van. Európa mi vagyunk, és nem kell megfelelnünk a megfáradt brüsszeli elitnek, akik lassan már magukból is kiábrándultak. Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, hogy mi vagyunk Európa jövője.” (eudns)
Jut eszembe a vétó, meg az, hogy a nyugat ne mondja meg nekünk magyaroknak, miként éljük az életünket, ne emberi jogozzanak, ne genderezzenek itt nekünk és a többi ehhez hasonló. Az itthoni libernyákozók, a habonyizált gajdicsolók, a migráns kártyát újból előhúzók már nem csak propagandista kommunikációjukban visznek bennünket egyre távolabb Európától.
Emlékezzenek csak.
Nagy az ő bűnük. Még jobban elszegényítették a szegényeket és még gazdagabbá tették a tehetőseket. Jogászi allűrökkel megfosztottak bennünket minden lehetséges demokratikus ellenőrzési lehetőségtől. És hiába tépjük a szánkat. Már aki. Már aki itthon maradt és nem kért menedékjogot Kanadában, vagy világhírű művészként nem telepedett le valahol másutt, új hazát választva, vagy akár ifjúként nem keresett más országot megélhetésének biztosítására, családostól, hogy ott szüljenek majd gyerekeket is. Ők nem beszéltek, cselekedtek. És vannak az itthon maradottak között sokan, értelmiségiek és kevésbé képzettek, akik már meg se szólalnak. Mert minek, úgy sincs semmi foganatja!
Emlékeznek? Ángyán professzor ez alól kivétel volt. Ő itthon maradt, lokálpatriótaként és elismert szakemberként ő nem a hallgatást választotta, nem a beletörődést, nem menekült depressziós kábulatba és legfőképpen nem roppant össze, mint oly sokan azok közül, akik a jelenlegi rendszer áldozataivá váltak. Lépett egyet az igazság napján. Meghirdette a mozgalmat. A Tisztesség és Emberség Szövetsége olyan mozgalom volt, amely nem a politika lúzerjeként kívánta felvenni a harcot azok ellen, akik eltávolítottak bennünket Európától.
Ángyán szerint a maffiahálózatok szisztematikusan kirabolták az országot, a pártdemokrácia a közjó szolgálata helyett magánérdekek kiszolgálására használták az államot. Az elfogadhatatlan földügyek, a trafikbotrányok azt igazolták, hogy a korrupció újult erővel van jelen az országban, a maffiahálózatok saját embereiket törvény- és döntéshozó pozícióba helyezték.
Számtalan más példát is fel lehetne hozni arra, a mostani kormány még miket meg nem tesz azért, hogy illiberális államépítő hatalmát el ne veszítse.
Egyet azért még megemlítek. Választás előtt vagyunk. Berkitől- Volnerig legyen csak sok kicsi párt, főleg a másik oldalon és legyen csak csábító a készpénzes ráköltés. Mert ott lehet majd csintalankodni, az is hoz valamit a konyhára 2022-ben.
Ebben a kettészakadt országban a bal és a jobboldal kiegyezése ma amúgy is lehetetlennek tűnik. Pártszinten minden bizonnyal. Ami legalább ekkora baj, hogy a békés egymás mellett élés sem látszik megvalósíthatónak. Európai stílus és módi ebben sem megy már nekünk!
Akkor milyen megoldás marad? A tisztességes, hiteles emberek szövetsége? Lehetséges. Ahol nincs sem föld, sem trafikmutyi, ahol nincsenek közéleti ökörségek handabandázó magyarázatokkal, ahol nem kirakatba tett látványtervezésekkel csábítanak választókat. Ahol nem a politikai megfelelési kényszer uralja az igazságszolgáltatást és a bűnüldözést, ahol az állam nem erőlteti rá az emberekre a nemzeti hitvallás jegyében téveszmés elképzeléseit, ahol az emberi méltóság tiszteletben tartása a legfontosabb mindenekfelett. Még most is, ebben a vészterhes pandémiás időszakban!
/forrás-fotó:internet/