Orbán jól megválaszolta Soros György cikkét

Posted by

Soros György fenyegeti Magyarországot, az Európai Tanács ülésén azonban az üzletember írására higgadt reakció született – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban. A kormányfő szerint az, hogy viták vannak a költségvetésről, és hónapokig tart az elfogadása, természetes, „nem látok ebben semmi rendkívülit”.

Soros cikkét az Újnépszabadságban olvashatták.https://ujnepszabadsag.com/2020/11/19/44065/

„A világpolitika legkorruptabb embere Soros György”, aki nagyon sok politikust fizet. Akik most megszólalnak, és a Soros-féle mesterterv végrehajtásában vesznek részt, és zsarolják, támadják Magyarországot, valamint Lengyelországot, azokat Soros György fizeti. A kormányfő szerint Soros gátlástalanul hazudik, amikor azt írja, hogy Magyarország némely kisebb településén nincs titkos szavazás. Orbán szerint ez már túl van mindenen, „abszurd drámában vagyunk már”. Ugyanakkor Soros írását Amerikában biztos sokan elhiszik, ugyanis az Egyesült Államokban körülbelül annyit tudnak hazánkról, mint Bangladesről.

A politikai vitáktól függetlenül minden fejlesztés, amit elterveztek, meg fog valósulni, mert Magyarország stabil ország, és az uniótól függetlenül is fel tudott venni hitelt a pénzpiacokról – közölte. „Nem is akármekkora hitelt vettünk fel, nem is vagyok nagyon boldog” – tette hozzá. Ahhoz, hogy Magyarország egy politikai vitában jól szerepeljen, stabil gazdasági lábakra van szükség. Orbán szerint ezért is vett fel a kormány 2,2 milliárd euró hitelt (a felét tíz évre, a másik felét harminc évre).

Orbán – aki az operatív törzs üléséről érkezett a stúdióba – bejelentette, hogy 7512 koronavírus-fertőzött van kórházban, 614-en vannak lélegeztetőgépen, 96-an haltak meg az elmúlt nap, és 4400 új fertőzöttet regisztráltak. Az ország hősei jelenleg az ápolónők és az orvosok, de zárkóznak az egyetemisták is, akik a tesztelésben vesznek részt – közölte a miniszterelnök, aki szerint eddig az óvodák 15, az általános iskoláknak pedig 3 százalékát zárták be. 1100 katona van a kórházban – „amit mondtam szeptemberben, hogy állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot, igaz”.

Orbánnak vannak kételyei a pénteken induló tömeges tesztelésről, de ezt kérték az emberek, ezért ez lesz. Szerinte ha egy gyorsteszt pozitív, akkor az 90 százalékban igaz; ha negatív, akkor 50-60 százalékban lehet helyes az eredmény. Arról is beszélt, hogy az elmúlt napok alacsonyabb fertőzésszámai ellenére Müller Cecília szerint simán előfordulhat még, hogy elindul felfelé a járványgörbe. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy nagyon figyeljenek oda családon belül, törődjenek az idősekkel, mert a nyugdíjasok élete veszélyben van.

A kormányfő a vakcinakérdésnél ismét visszakanyarodott Soros Györgyre, aki felszólította az EU-t, hogy vizsgálódjon, amiért Magyarország az unión kívül akar oltóanyagot beszerezni. Orbán szerint a vakcina nem politikai kérdés, ideális esetben jövőre lesz Magyarországon orosz, izraeli és nyugati vakcina is, az emberek pedig majd önkéntesen eldöntik, hogy melyikkel oltatják be magukat.

A telex.hu összefoglalója