Tíz mondat az elszabadult hajóágyúról

Posted by

Gyurcsány Ferenc hajóágyúként elszabadult politikus. (Molnár Tamás újságíró, Szent Korona Rádió, 2010. április 12.)

Lázár János egy elszabadult hajóágyú, aki már a Fidesznek is sok kárt okoz. (Schiffer András LMP-politikus, Népszabadság, 2012. március 19.)

Ő lesz az elszabadult hajóágyú ezen az akadémián. (Mészáros Tamás újságíró Fekete Györgyről a Magyar Művészeti Akadémia elnökéről, ATV, 2012. december 3.)

A Fidesz-kormányzat úgy viselkedik, mint az elszabadult hajóágyú. Lő mindenfelé, de nem világos, hogy merre halad. (Ujhelyi István szocialista politikus, mszp.hu, 2013. február 15.)

Visszaemelték a fedélzetre ezt az elszabadult hajóágyút. (Rajcsányi Gellért újságíró Gyurcsány Ferencről, Mandiner.hu, 2014. február 18.)

Szanyi Tibor, ez az elszabadult hajóágyú az MSZP következő kongresszusán szeretné magát a párt elnökének megválasztatni. (Lázár András mérnök-közgazdász, Népszava Online, 2016. április 9.)

Matolcsy György nem elszabadult hajóágyú, hanem szem a láncban. (Szerető Szabolcs újságíró, Magyar Nemzet, 2016. május 17.)

Simicska Lajos elszabadult hajóágyú, akit az érzelmei vezérelnek. (Urbán Ágnes médiakutató, ATV, 2018. augusztus 2.)

Nemzetközi kapcsolatok felelős államtitkáraként ismert, elszabadult hajóágyú. (Föld S. Péter újságíró Kovács Zoltánról, HírKlikk.hu, 2019. december 12.)

Trump elszabadult hajóágyúként szántotta fel Amerikát. (Koncz Zsuzsa énekesnő, 168 Óra, 2020. november 11.)

Szerkesztette: Zöldi László