Meghalt Benkő László, az Omega alapítója

Posted by

„Benkő László (1943-2020)

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad” – írták a zenekar Facebook-oldalán.

Benkő László hosszú ideje küzdött súlyos betegségével. Szeptemberben úgy tűnt, jobban van, akkor egy jótékonysági rendezvényen újra hangszer mögé is ült. A Fészek Kulturális Központban aznap jókedvűen, laza mozdulattal – és némi segítséggel – szállt ki az autóból az Astoriánál, a rendezvény helyszínénél.

A Blikknek akkor azt mondta: „Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit. Délután egyébként együtt voltunk a fiúkkal, Meckyvel, Elefánttal és a többiekkel, és arról beszéltünk, hogy előbb-utóbb koncertezni kellene. Vár minket a közönség, és mi már nagyon ki vagyunk éhezve a rajongóink szeretetére. Alakul a dolog, de a járvány, ez az átkozott vírus bizonytalanná tesz mindent és mindenkit…”