Tíz mondat a szekértáborról

Posted by

Ha maradnak a szekértáborok, akkor kiszállok, senki se számítson rám. (Németh Miklós volt miniszterelnök az MSZP-ről, 24 Óra, 2000. október 27.)

Aki nem fejezi be az MSZP-re jellemző szekértáborozást, az önmagát zárja ki abból, hogy bármikor is támogatást szerezhessen. (Botka László szocialista politikus, Népszava, 2009. április 4.)

Nem felelne meg az igazságnak, ha azt mondanám, hogy ideológiai-politikai szekértábor-reflexek működnek velem szemben. „Alanyi jogon” is sok ellenséget szereztem. (Szőcs Géza költő, kulturális államtitkár. Irodalmi Jelen, 2010. augusztus 20.)

Számunkra a kultúra sokkal inkább az összetartozásról szól, mint a szekértábori logika erősítéséről. (L. Simon László Fidesz-politikus, kulturális államtitkár, InfoRádió, 2012. július 5.)

A választásokat nálunk a szekértáborokon kívüli pármilliós tábor dönti el. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Dunaújvárosi Hírlap, 2013. január 31.)

A szekértábor-logika a csoportlojalitási ösztön továbbélése. (Urbán László közgazdász, volt Fidesz-politikus, hvg.hu, 2017. május 26.)

Arra törekszem, hogy a különböző oldali szereplőket rábírjam a szekértábor-logika felülírására. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Magyar Nemzet Online, 2020. augusztus 1.)

Szekértábornok. (Zöldi László újságíró Orbán Viktorról, Facebook.com, 2020. augusztus 28.)

Szőcs Géza azok közé a ritka szereplők közé tartozott, akinek mind a két szekértáborban vannak hívei és ellenzői. (Józsa Márta író, Magyar Narancs, 2020. november 12.)

Szőcs Géza ugyan oldalt választott magának, de nem feledte múltját sem, és nem mondott le a szekértáborból való kibeszélés jogáról. (Lakner Dávid újságíró, Magyar Hang, 2020. november 13.)

Szerkesztette: Zöldi László