A kormány segített

Posted by
Iván Gizella
>Istenem! A napom rendben van. Volt időm ugyanis és belehallgattam, belenéztem a parlamenti műsorba. S az, hogy ma az ellenzéki pártok dekralálták, hogy közös listát és közös miniszterelnök jelöltet állítanak a következő választásokra, láthatóan görcsbe rántotta a kormánypárti urak gyomrát. Nagy szívfájdalom ez tudom, de az összefogásnak, akár tetszik akár nem, ők adták meg az utolsó lökést a választójogi törvény módosításával. A kormány segített. Végre rájött az ellenzék krémje, hogy együtt erősebbek.
Jó, biztos lesznek most is kamupártok, nem is kevés, hiszen sokan ácsingóznak az állami apanázsra, de ezeknek remélhetően nem lesz tömegbázisuk.
Azt viszont kifejezetten jó volt nézni, hogy a kormánypárti urak mennyire tartanak ettől az ellenzéki egyetértéstől, összefogástól. Nagyon is. S ez így van jól.
Természetesen van képük azt mondani, hogy ahelyett, hogy a járvány elleni védekezéssel lennének elfoglalva, ezzel a szörnyűséggel, mármint Gyurcsánnyal és pártjával képesek összeszűrni a levet. Nos igen. Micsoda emberek is ezek. Képesek az ország jövőjére gondolni, akár Gyurcsánnyal együtt is. Azt ugyan nem értem, hogy a DK elnök milyen vizet zavar még, hiszen kijelentette, nem akar semmilyen pozícióba kerülni. S miért ne lehetne hinni neki. Ha a többi ellenzéki párt elhiszi, akkor a kormánypártiak miért nem?
Egy oka van, azt hiszik, ha Gyurcsányt, mint mumust emlegetik folyton, azzal bármilyen célt érnek. Ki kell ábrándítanom őket. Nem. Igaz, hogy a DK pártvezére ma Soros Györggyel vetekedhet a magyar közéletben a főgonosz címért, de ezt a szituációt csak az egyre fogyóban lévő kormánypárti tábor élvezi. A gondolkodó emberekre nincs hatással, ezt bizton állítom.
Nos, azt viszont nem értem, hogy a járvány elleni védekezéssel szembeni immunitást miért róják fel folyton az ellenzéknek, nem az ő dolguk. Ami az övék, azt meg is teszik az ellenzéki polgármesterek, akiket éppen most lehetetlenítenek el a parkolási díjak és a várható iparűzési adó megszüntetésével. Azért mondom, hogy csak az ellenzéki városokat és falvakat, mert abban biztos vagyok, hogy a hűbéresek megkapják majd a kieső pénz többszörösét is. Lehet, kérniük sem kell. Hiszen arra nagyon is ügyel a kormánypárt, hogy a cselédek és strómanok ne szenvedjenek kárt semmiben. Gondoljunk csak a kaszinókra. Azok működhetnek. A színházak meg? Na ez költői kérdés volt.