BEZÁRT SZÍNHÁZAK, vagy vannak más előadások is

Posted by
(Melyekből egy két szemelvény drámákból, politikai kabarékból és más ehhez hasonlókból.)
Adorján blog
>Utoljára Budapest ostroma alatt volt olyan, hogy nem lehetett színielőadásokat tartani, és most több mint hetven év után megint. De azért ebben a pandémia sújtott időben is akadnak olyanok, akik kiélhetik szereplési mániájukat kis hazánkban.
A dráma
A ripacskodó házfelügyelő monodrámájában moslékkoalíciózva hasbeszéli el egy libernyákozó gondolatvilág keresztényi rejtelmeit. Női képviselője az illiberális államépítőknek pedig azt gajdicsolja, hogy a nők minden nap újraterveznek. Át kell alakítaniuk a napirendjüket, ha például lázas lesz a gyermekük vagy nem megfelelő helyen hajtanak le az autópályáról. Így hozzák ők közös nevezőre az anyaságot egy eszement figyelmetlenséggel.
Két hónappal ezelőtt a Semmelweis Egyetem rektora egyebek mellett arról beszélt, hogy az idősek biztonsága érdekében visszahozná a vásárlási idősávot, betiltaná az éjszakai bulikat, a zárt helyen pedig elrendelné a kötelező maszkhasználatot. Akkor a kormányoldal úgy reagált erre, hogy a rektor csupán magánvéleményét hangoztatta. Most arra a kritikára, hogy késtek a szigorító intézkedésekkel úgy válaszolnak, hogy „Az esélyeink jók, képesek vagyunk arra, hogy kezeljük a helyzetet. Most ősszel, amikor már mindenünk van, mert fölkészültünk a nyáron…” És nem tudni, mennyi embernek kellett a késés miatt meghalnia.
A politikai kabaré
Alkotmánymódosítás megint, már a kilencedik, 2010-óta majd minden évre jut egy. És ha valaki eddig nem tudta volna, az most már biztos lehet abban, hogy egy anya nem lehet más csak egy nő és az apa pedig csak egy férfi. A magyar nyelv már csak ilyen találékony. Nem tudok még egy alkotmányról a világon, ahol alapjogként rögzítenék ezt az evidenciát. De hát mindennek oka van. Mint a közpénzek magánalapítványokba pumpálásának, ahol azok elveszíthetik közpénz jellegüket és főleg egy esetleges kormányváltást követően sem állíthatók vissza eredeti állapotuk. A keresztényi alapokról már nem is beszélve. Mindezeket, nosza, bele a módosításba. Van itt előadás, csak kapkodjátok balra-jobbra a fejeteket emberek!
Ha mi valójában a sógorokat követjük, miként azt az eudns mondta, akkor mi lesz itt? Senki nem találkozik majd senkivel, mert Magyarország bezár, mint a színházak is. Csak a közéleti csinn-bumm cirkuszok maradnak, élen a libernyákozó ripacsokkal, világnézeti parkett táncosokkal, ebben az általuk és a pandémia által sújtott országban! Ők maradnak még legalább másfél évig, ők, a jókor voltak jó helyenes, habonyizált gajdicsolók, akik másokkal együtt tudják magukról, hogy gerinc töröttek, de azzal nyugtatják lelkiismeretüket, hogy mindent a családjukért tesznek. Mi lesz veled Magyarország?