Vakcína jövő

Posted by
Gaál Péter
>Minden összeesküvés-elmélet és gyógyszergyártó-lobby és oltásellenes fanok Mekkája közeledik. Szerbiában fontolgatják (a még tömegben kis sem próbált) vakcina kötelezővé tételét. Hogy ezek a cumók ahány félék, annyiféle elven működnek, már ha működnek, illetve, ha ŐK működnek, és nem a szervezet természetes védelmi mechanizmusa, rég nem számít.
Vakcina, az vakcina.
És üzlet az üzlet. Ennyiben lesz igazuk. Mégpedig baromi nagy üzlet. Elképzelhetetlenül nagy, különösen, ha kötelező lesz beadatni, különösen, ha évente lesz kötelező, aminek a szükségességét a BioNTech (ez a vállalat fejleszti a Pfizer vakcináját) vezérigazgatója meglebegtette (444). Él a Földön majdnem kilencmilliárd ember. Ha nekik – kihagyva a gyerekeket – csak a felét fogják évente kötelezően beoltani (ingyenesen vagy nem ingyenesen, mit számít az már nekünk, két hamburger-menü árát igazán rá lehet szánni életünk védelmére – az efféle számításoknak egyébként a kontratáborba tartozó Lenkei doktor a nagymestere), sőt, ha azoknak is csak a felét, és ezt a számot beszorozzák háromezer forinttal, és minden cég csak egyszer kaszálhat, hogy a konkurencia is hozzáférjen a húsosfazékhoz… le sem írom, mennyi az, beleértve a döntéshozókat is. Abszolút monopolhelyzet, abszolút indokokkal.
Ha valaki kételkedne, mindig itt vannak a számok és az “informálás” (tálalás) végtelen szabadsága. És még csak olyan nagyot se kell hozzá hazudni.
Lesz persze más mellékhatása is, például tovább fújja a gazdasági-pénzügyi buborékot, de ezek már csak hab lesznek a tortán, mígnem…
… na, jó reggelt, Vietnám.