Kőfalloszok

Posted by

Gábor György

>A világ egyik leggazdagabb archeológiai múzeuma a Museo Archeologico Nazionale di Napoli. Ha valaki Nápolyban jár, nem hagyhatja ki!
Na, mármost ennek a múzeumnak van egy elkülönített része, amely sokáig nem is volt látogatható (kb. a 2000-es évektől nyitották meg a nagyközönség előtt), s most is 18 év alattiak nem tekinthetik meg a gyűjteményt. A kollekció az antik, főként Pompejiben és Herculaneumban föllelt erotikus képi és plasztikus ábrázolásokat mutatja be, az ókori, privát vagy szakrális célokra használt szexuális tárgyakat, a korabeli pornográfia antik bordélyházakból előkerült gazdag kínálatát
. Az elkülönített részben tilos a fotózás. Én persze elővettem a gépemet, ám a teremőr udvariasan odalépett, s elmondta, hogy nem azért tilos a fotózás, mert a múzeum igazgatósága az angolkisasszonyoknál végezte stúdiumait, hanem azért, nehogy az amatőr fotókat privát üzleti célokra hasznosíthassák.
Vagyis ez a kedves teremőr néhány virágként nyíló vagina, néhány merész közösülési jelenetet bemutató falfestmény és szobrocska, továbbá néhány kihívóan merevedő bronz- vagy kőfallosz meghitt társaságában, tizenegynéhány évvel ezelőtt, pontosan tudta azt, hogy majd valamikor egy fülledt budapesti éjszakán, egy Parlamentnek nevezett XXI. századi jellegzetes kelet-európai bordélyházban, megannyi különböző méretű fallosztól körülvéve, egy bizonyos Semjén Zsolt feláll, s olyan javaslatot terjeszt a szeparéjükből előbújt, s éppen egy nagy közös ülésen résztvevő vendégsereg elé, amely lehetővé teszi, hogy a választók magáncélra és privát hasznosításra lefotózzák a szavazólapjukat, hogy aztán ezt követően egy-két zsák krumpliért áruba bocsássák immár legalizált fotójukkal egyértelműsíthető „pártelkötelezettségüket”.
Nem értem a Fideszt, minek ez az átlátszó, lábszagú, fapados trükközés? Mondják ki, hogy 2022-ben a Fideszre leadott szavazatok duplán számítanak, oszt boldog karácsonyt!