Az én celebjeim

Posted by
Benkovits György
> Bizonyosan olvasta már. De ha nem, itt most én is megosztom. Forrásaim, Sky News és a horvát 34 nevű portál. A koronavírus elleni 90 százalékos sikert garantáló oltás mögött Ugur Sahin és Ozlem Tureci házaspár, valamint a BioNTech német cég van, és az amerikai globális gyógyszeróriás a Pfizer is, akik az oltás megtalálását finanszírozták. De az agyak a német BioNTech vállalatban vannak.
Ugur Sahin és Ozlem Tureci egy német, török származású tudós házaspár és az általuk alapított cég.
Az hogy elsőként tették le világ elé ígéretes vakcinájukat, igencsak gazdaggá tette cégüket, amely egyik napról a másikra 21 milliárd dollár értékűvé vált. A kutató házaspár így a 100 leggazdagabb német közé került. De mint a tudósítók írják ez egyáltalán nem változtatott életvitelükön, már csak azért sem, mert szerény családokból származnak.
Sahin a pár férfi tagja , aki a BioNTech vezérigazgatója, Törökországban, Iskenderunban született, és négyéves korában került Nyugat-Németországba. Papája a kölni Ford gyárban dolgozott. A hölgy Dr. Tureci, aki a cég orvosi kutatásáért felel, már Németországban született egy Isztambulból Németországba érkezett török orvoscsaládban. Egyetemistaként ismerkedtek meg, és egy interjú szerint még az esküvőjük napján is a laboratóriumban dolgoztak. Egy a rák ellenes gyógyszer fejlesztésén dolgoztak. Annak lehetőségét vizsgálták, hogy a módosított genetikai kóddal, hogyan lehet rábírni ez emberi szervezetet antitestek előállítására.
A koronavírus elleni szert kutatva 500 embert alkalmaztak, amelyben a Pfizer és a kínai Fosun cégek voltak partnereik. A befektetés számukra most megtérült.