Marco Rossi koronavírusos, most mi lesz?

Posted by
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is elkapta a koronavírust, és azonnal izolációba került – tájékoztatott hivatalos oldalán a Magyar Labdarúgó-szövetség. A korábbi folyamatos negatív teszteredmények után Marco Rossi legutóbbi vizsgálata pozitív eredményt mutatott. Elkülönítése a játékosoktól, stábtagoktól azonnal megtörtént. További információk a válogatott esti sajtótájékoztatóján olvasható az MLSZ közleményében.

Marco Rossi segítője, Giovanni Costantino hat nappal ezelőtt produkált pozitív koronavírustesztet. Akkor a szakmai stáb többi tagját is letesztelték, de mindenki eredménye negatív lett. A csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott hétfőn már közös edzést tartott Telkiben, amelyen természetesen Marco Rossi is részt vett. Kedden a Salzburg által előbb karanténba küldött, majd a negatív vírustesztek után elengedett Szoboszlai Dominik is megérkezett Telkibe.

Az MLSZ a Facebookon annyival egészítette ki a közleményét, hogy a játékosok és a többi stábtag vizsgálata negatív eredményt hozott. A szövetség további információt a válogatott esti sajtótájékoztatóján (20 órától) ad a történtekről, de így az olasz tréner szinte biztosan nem lehet ott a kispadon csütörtökön, az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Kérdés persze, hogy mi lesz? Megtartható-e a csütörtöki mérkőzés? Ha megtartják, akkor az olasz szövetségi kapitányt  másik segítője, Cosimo Inguscio helyettesítheti majd az izlandiak ellen. Az 57 éves tréner korábban már kétszer is beugrott a szövetségi kapitány helyére: 2018 novemberében Észtországot 2–0-ra (a Nemzetek Ligájában), 2019 júniusában pedig Walest 1–0-ra (Eb-selejtezőn) győztük le az irányításával – azaz Inguscio megbízott kapitányként eddig mind a két meccsét megnyerte.

L