A New York Times minden államot megkeresett: sehol se volt választási csalás

Posted by
Frank LaRose, a Republican who serves as Ohio’s secretary of state, reported no serious irregularities with voting in last week’s election.
 

Államok tucatjaiban kereste meg a lap a két politikai párt választási tisztviselőit. Egybehangzóan állították, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a csalás vagy más szabálytalanság szerepet játszott volna az elnöki verseny eredményében. Cáfolták Trump és munkatársai állítását, hogy a demokraták “ellopták” a választást. Az elmúlt napokban az elnök, az adminisztráció tagjai, a kongresszusi republikánusok és a jobboldali szövetségeseik azt a hamis állítást terjesztették, hogy a választásokat Donald Trumptól ellopták a győzelmet, és nem hajlandók elfogadni az eredményt, hogy Joseph  Biden nyert.
Ám országszerte vezető választási tisztviselõk a Timesnak adott interjúkban és nyilatkozatokban kijelentették, hogy a választási folyamat a rekord részvétel és a veszélyes járványellenére figyelemre méltó sikert aratott. Volt, aki azt állította, hogy az egész csupán mese, a választások során elődordulnek ilyen “mitológiai elemek”.

Az újság sorra veszi az egyes államokat, amelyeket tudósítóik megkerestek. Demokrata és republikánus vezetők és főhivatalnokok egybe hangzóan kijelentették: nem látszik nyoma csalásnak, szabálytalanságnak, sőt mégcsak hibának sem.

Címkép: választási megfigyelők New Yerseyben. Egy hölgy számol, többen figyelik