Tíz mondat a tönkremenésről

Posted by

Ha mindig csak népszerű döntéseket hoztunk volna, most is mindenki szeretne bennünket. Viszont tönkrement volna az ország. (Kónya Imre MDF-politikus, volt belügyminiszter, Tolnai Népújság, 1994. április 6.)

/Az Európai Unióról/ Ha kívül maradunk, a magyar gazdaság tönkremegy. (Habsburg György uniós nagykövet, Tolnai Népújság, 2003. február 21.)

Inkább mennék tönkre Gyurcsánnyal, mint virágoznék föl Orbánnal. (Bodor Pál író, Klubháló.hu, 2008. december 7.)

Orbán Viktor mentálisan kiöregedett, erkölcsileg tönkrement politikus. (Mihancsik Zsófia újságíró, Galamus.hu, 2011. május 30.)

Az ország nem fog tönkre menni, erős kezekben van. (Orbán Viktor miniszterelnök, Teol.hu, 2014. március 2.)

Meg kell akadályozni minimum a Fidesz kétharmadát, mert különben tönkremegy az ország. (Heller Ágnes filozófus, ATV, 2018. február 13.)

Amit ez a kormány eddig „megvédett”, az még mindig tönkrement. (Korózs Lajos szocialista politikus, FüHü.hu, 2018. november 6.)

Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. (Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a koronavírus-járványról, ATV, 2020. április 7.)

A Jobbik mint párt egy tönkrement brand. (Volner János volt Jobbik-politikus, Hír TV, 2020. június 3.)

/Orbán Viktorról/ Tönkrement körülötte a fél ország. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, 2020. november 9.)

Szerkesztette: Zöldi László