Kivéreztetés

Posted by
Iván Gizella
>Igen, ez ma a jelszó. Meg kell mutatni a bűnös városoknak, hogy ki az úr. Most éppen Parragh László képzeli ezt magáról.
Parragh úr! Mondja, nem szégyelli magát? Kamarai elnökként képes olyan tanácsokat adni az ország vezetőinek, amibe az önkormányzatok beledöglenek? Magának csak az igazodás számít, a talpnyalás? Mindegy mi lesz, csak a főnöknek örömet szerezzünk? Hogy majd a neresek elmondhassák, ja a Karácsony meg a többi ellenzéki polgármester még egy várost sem képesek működtetni. Itt a bizonyíték.
Ez a cél a pandémia idején? Mondja, miért nem a vállalkozók által utált kamarai adót törölteti el? Nem gondolja, hogy ezzel még némi szimpátiát is kicsikarhatna maga iránt? Na jó, vicceltem.
Azt mondják, vállalkozónak gyenge volt, most meg a vállalkozók befizetéseiből él. Nem velük kéne törődni inkább és nem a főnök talpát nyalni?
Milyen ember maga Parragh úr? Jaj, már látom lelki szemeim előtt a kommenteket, hogy miért urazom. Mert én egy udvarias emberke vagyok. Maga viszont jó lenne, ha tükörbe nézne, vagy elgondolkozna, ezzel a javaslatával hány embernek tart be. Nem csak a főváros polgármesterének és az ellenzékieknek, az egyszerű embereknek is. Akik, ha nem működik majd a közlekedés, mert ön elapasztatta a forrást, nem fognak otthon ülni és birkamód tűrni. Higgye el kamarai elnök úr, egyszer vége lesz az emberek türelmének. S akkor ön már nem lehet kamarai elnök, nem élhet a vállalkozók pénzéből családfenntartóként, ahogy jellemezte magát nem is olyan rég.
Az magát ugye nem érdekli, hogy mára lényegében az iparűzési adó maradt az önkormányzatok egyetlen érdemi bevétele. Sőt, volt képe a fővárost takarékossági intézkedésekre figyelmeztetni. Mi köze a főváros működéséhez? Annyi, mint nekem. Szóval ahogy én sem dönthetem el, hogy Budapestnek van-e öt főpolgármester helyettesre szüksége, ön sem.
Azon azért gondolkozzon el, hogy a fővárosnak 170 milliárd forint mínusza lenne az iparűzési adó kiesése miatt. Az ország önkormányzatai pedig 800 milliárdtól esnének el.
Úgy látom, kamarai elnök létére nem tud országban gondolkodni. Sőt, megkockáztatom, nem ismeri a gazdaság működését sem. Csak egy kérdés: ön szerint miből fogják a bölcsödéket, óvodákat fenntartani az önkormányzatok? Miből oldják meg a közlekedést? És még sorolhatnám.
Ön Parragh úr, kicsinyessége és tehetségtelensége miatt képes lenne padlóra küldeni az önkormányzatokat, csak hogy ötletével a főnök kedvében járjon. Már csak abban reménykedem, hogy a főnöke mégsem akarja ezt a városgyilkot bevezetni. Vagyis miket beszélek, miért ne akarná. Azért szeretnék kellemesen csalódni.
Címkép: Orbán és Parragh