Tíz mondat a számítógépről

Posted by

A számítógép tetszik, bár az új gépek nem montíroznak jobban, mint én. (Szél Júlia nyugalmazott rádióriporter, Hajdú-bihari Napló, 2001. január 2.)

A számítógép felgyorsítja mindazokat a műveleteket, amelyeket talán nem is kellene elvégezni. (Szentmihályi Szabó Péter író, Magyar Rádió, 2001. január 14.)

Utódnemzésen kívül jóformán mindenre alkalmas a számítógép. (Pünkösti Árpád újságíró, Népszabadság, 2003. augusztus 15.)

Amikor beérek az irodámba, előbb bekapcsolom a számítógépet, csak utána vetem le a kabátom. (Vágó István műsorvezető, Prim Online, 2003. december 14.)

A számítógép a világ legegyszerűbb dolgaként működik. Minden kérdésre igennel vagy nemmel lehet válaszolni. (Szanyi Tibor szocialista politikus, Népszava, 2004. október 11.)

A számítógépnek nincs illata, mint a könyvnek, az egérrel nem lehet lapozni. (Szacsvay László színész, Magyar Nemzet, 2010. október 2.)

Kizárólag írógép funkcióban használom a számítógépet. (Heller Ágnes filozófus, Zalai Hírlap, 2013. január 8.)

A számítógép csak egy tárgy, amely összeköt, de el is választ. (Nagy Márta győri újságíró, Kisalföld.hu, 2013. január 9.)

Ahogy Gutenberg átalakította a világot, úgy alakítja át most a számítógép. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, 2016. február 1.)

Ez a korosztály kijött a számítógép mögül, és az erejére ébredt. (Dömsödi Gábor újságíró a netadó ellen tüntető fiatalokról, ATV, 2017. április 13.)

Szerkesztette: Zöldi László