Sajtóértekezlet a krematórium mellett

Posted by

(Washingtoni tudósítás)
Ami öt évvel ezelőtt egy New Yorki-i felhőkarcoló csicsás termében kezdődött, most azzal ért véget, hogy egy idős ügyvéd összeesküvésről kiabált egy parkolóban, amelyet másnapokon egy szex-shop és egy krematórium használ. Öt éve Donald Trump a Manhattan szívében jelentette be, hogy indul az elnökségért.  Most Trump jogásza Rudy Giuliani  próbálta elhitetni a sajtóval, hogy nincs még vége.

Az egész vasárnap reggel kezdődött. Trump a Twitteren a megszokott rövidséggel ennyi írt: ““Lawyers News Conference Four Seasons, Philadelphia, 11 a.m.” Vagyis jogásza a Four Seasonsban tart sajtóértekezletet. A Four Seasons elegáns hotel a belvárosban. Olyan Trumphoz méltó.

De a szálloda egy perccel később pontosított. Szintén a Twitteren: “To clarify, President Trump’s news conference will NOT be held at Four Seasons Hotel Philadelphia,” “It will be held at Four Seasons Total Landscaping — no relation with the hotel.” “Szeretnénk világossá tenni. Trump elnök sajtóértekezlete NEM a Four Seasons Hotel Philadelphiában lesz. A sajtóértekezletet a Four Seasons  kertészetben tartják, amelynek nincs köze a szállodához.”
Ez a hivatalosan Négy Évszak Tereprendezés nevű vállalat egyáltalán nincs a belvárosban, hanem az ipari negyedben, ahol a vállalat parkolóját a Delaware Valley krematórium és a Fantasy Iskand nevű szexbolt és könyvesház is használja. Marie Savo a kertészet tulajdonosa később kijelentette, hogy semmi köze sincs a politikához, és nem érti miért pont az ő parkolóját választotta Trump elnök stábja.

Címkép: Trump jogászának sajtóértekezlete a parkolóban. (Philadelphia Inquirer)