Orbán Viktor bezáratja az éttermeket

Posted by

euronews

Kijárási tilalom lesz este 8 és hajnali 5 óra között, felmentést csak a munkába, illetve a munkából hazatérés jelent. Az éttermeket bezárják, minden gyülekezés tilos. A családi, baráti rendezvényeken maximum 10 fő lehet, sorolta a magyar kormányfő.
A szállodák csak üzleti célból érkező vendégeket fogadhatnak
Általános rendezvénytilalom lép életbe.
A kormányfő hangsúlyozta, hogy mindehhez szükséges az is, hogy az Országgyűlésben elfogadják kedden a rendkívüli jogrend 90 nappal való meghosszabbításáról szóló javaslatot. (Nincs kétség, hogy így lesz). Múlt héten a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. A kormány már az Országgyűlés elé terjesztette a javaslatot, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsák majd meg. Az erről szóló javaslatot kedden tárgyalják.

A rendkívüli járványhelyzet miatt a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját. Mindenkinek be kell tartania a szabályokat, óriási az egyéni felelősség, hangsúlyozzák.

“Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, ellátás, lélegeztetőgép” és a bevezetett védelmi intézkedések célja, “hogy ez így is maradjon”. Az intézkedések a járvány lassítását szolgálják, amivel az egészségügy teljesítőképességét is védik. Annak érdekében, hogy a növekvő számú koronavírusos betegek kórházi ellátása továbbra is biztosított legyen, újabb kapacitásnövelő intézkedések következnek: a halasztható műtéteket felfüggesztik, bővül az ellátásba bevont kórházak és a koronavírusos betegeknek fenntartott kórházi ágyak száma.