Sosem volt még ilyen fontos, hogy Orbán hazudjon

Posted by

Szárnyathy Géza

Most, hogy a tavaszi kellemetlenségek után vírusszakértőből egyre többen képzeték át magukat matematikussá, maga Orbán Viktor is előállt a maga számaival. Hogyaszongya 30-32 ezer kórházi ápolt és 4480 intenzíves lesz december 10-én (nem ám 4000 vagy 4500, faszt, 4480, ha mégis 4481 lesz a vége, azt az egyszem hülyét másohva rakjuk, nem érdekes). Ez lesz, azt jónapot.

Ez a két szám lett bedobva, ezt lehet csócsálni. Csak az van, hogy akárhogy csócsáljuk, mindig az jön ki, hogy ez valahogy rohadtul nem stimmel. Igen, mi is frissen diplomáztunk káoszelméletből, hálózatkutatásból és matematikából természetesen. De totál hülye aggyal arra jutottunk (jó, én jutottam egyedül, nem rángatom bele ebbe Mikit, elég baja van neki így is a trumpistákkal), hogy ez a 4480 nem lesz jó. Mert vagy egyszerűen nem jön össze, és ezt Viktor is tudja, ergo simán hazudja ezt a számot. Vagy mert összejön és akkor kibaszott nagy a baj. E tekintetben pedig egyszerűen azzal járunk jól, ha Viktor hazudik. Soha nem volt még ennyire fontos, hogy Viktor most hazudjon.

Azt harsogják a hozzáértők, hogy kábé kétezer intenzíves betegre van kapacitás. Jó, tegyük fel, hogy mindenkit átképeznek intenzíves nővérnek és ápolónak, azokat is ekivel nyomják tele, hogy 72 órán át pörögjenek, pénz nem számít, szóval lesz 4480 intenzíves ágy és lesz elég szakember, hogy ezeket az embereket ellássa. Nem lesz, de vegyük úgy, hogy lesz.

A kormány ügyeletes sztárdokija, nevezett Szlávik azt mondta, hogy az intenzíves betegek 40-45 százaléka nem menthető meg, ha a betegek átlagéletkora tovább nő, akkor ez az arány még emelkedni is fog. De mi maradjunk ennél a 40-45 százaléknál. Sőt, a nagymamám 1994-ben a Fideszre szavazott, szóval legyen csak 40. Ez azt jelenti, hogy a 4480 emberből, aki december 10-én (amúgy mi a fasz lesz december 10-én, hogy ez ennyire fontos?) intenzíven van, meg fog halni 1792 ember. Nagyjából karácsonyra.

De ezt úgy kell ám nézni, hogy naponta fog meghalni kábé ennyi ember december második felében. Nem úgy, hogy szépen felgyűlik majd 4480 beteg lassacskán, aztán meghal közülük valamennyi lassacskán. Egyszerűen ez jön ki a kurva számból, amit Orbán két “a magyar helyzet még istenes” lózunk között elpöttyentett. Mert a betegek átlag két hétig vannak gépen, aztán vagy így vagy úgy, de lejönnek onnan és a helyükre jön más, akire hasonló esélyek várnak. Vagyis ha most 400 ember van gépen, közülük 160 meg fog halni. Ha két hét múlva 800 lesz gépen, akkor közülü 320-an, és ha 4000, akkor 1600-an. Minden nyomorult napon, amíg tart ez a mocskos járvány.

Ez azt jelenti, hogy advent négy szent hetében 42 ezer ember hal meg Vitkor szerint, aki alig várja a Fradi-Barca meccset, miközben magyarország kormánya keményen dolgozik és tárgyal és figyel és fasz tudja, még mi mindent csinál. Ez hihető? Hát nem. Ne legyen az. Annál is inkább, mert ugye december 10-e után december 11-e lesz. Amikor elmondom, mi fog változni: semmi. Szóval akkor is 4480 (vagy 4400 vagy 4500) ember lesz azokon a rohadt gépeken, amelyekről 40 százalékban nem fognak lejönni élve. 42 ezer ember, plusz legalább még ennyi, mert hát a lefelét is számolni kell. Ha egy percig is komolyan vesszük ezt a 4480-at, akkor az olyan lesz, mint a tatárjárás.

Hihető? Nem. Akkor mi a szart hadovál Orbán? Kamuzik. Van valami számítása, ez biztos, számoltak neki valamit, amiben vannak számok, ki tudja, milyenek, de valami van. És ahogy tavasszal felszorzott mindent nyolccal, és neiálltak 16 ezer lélegeztetőgépet venni a semmire, úgy most is simán lehet, hogy a kapott számokat egyszerűen felszorozta néggyel. Mert ő ilyen fickós. És azt olvasta be a mélysötét közszolgálati rádióban, ahol nem kérdezett vissza a rendkívül felkészülten bólogató riporter, hogy miafasz?

Mit veszíthet Orbán azzal, hogy bemondja az armageddont rezzenéstelen arccal, aztán kiderül, hogy semmi sem lesz igaz belőle? Semmit, sőt. Ki tud állni verdesni a mellét, hogy megállítottuk, hiszen 4480 helyett csak 1120, és 42 ezer halott helyett csak 10 ezer, és hát mi ez a 10 ezer a 42 ezerhez képest, semmi, ugye hogy semmi, hovatovább járulékos veszteség, mi vagyunk a faszák, ezt nem tudja utánunk csinálni senki. Megmentettük a hont és a nemzetet, a gazdaságról nem beszélve, az ellenzék meg ne pofázzon, ez a dilettáns banda megölt volna 42 ezret is, szóval mi alapveően megmentettünk 30 ezret, ha innen számolunk.

Hányingert keltő, de több mint valószínű, hogy ez a helyzet. Hogy végeredményben elpusztítanak több mint tízezer embert a kurva focimeccsekkel és azzal, hogy lófaszt sem csinálnak járványkezelés címén, és ezt Orbán majd megpróbálja majd sikerként eladni, mert hát ugye eredetileg sokkal rosszabbat számoltunk. Mindezzel együtt még sosem volt ennyire fontos, hogy ez tényleg így legyen.

mentális deficit.blog