Tíz mondat az orvosokról

Posted by

Főfoglalkozású orvos, mellékfoglalkozású politikus státuszomat fölcserélem főfoglalkozású politikus, mellékfoglalkozású orvos státuszára. (Surján László patológus, egészségügyi miniszter, Pesti Hírlap, 1990. május 19.)

Orvosból züllött politikus vagyok. (Kovács Pál dunaújvárosi orvos, volt egészségügyi miniszter, C.E.T. Klub, 1995. november 3.)

Kökény Mihály megválasztása azt jelenti: beteg ugyan az egészségügy, de legalább orvost hívtak hozzá, nem mindjárt papot. (Kovács Éva újságíró, Kelet-Magyarország, 1996. december 11.)

Az orvos eltemeti, a fogorvos kihúzza a tévedéseit. (Temesi Ferenc író, Magyar Hírlap, 2013. június 22.)

Körülbelül két-háromezer orvossal van kevesebb a rendszerben, azaz tíz kórháznyi orvos hiányzik az egészségügyből. (Danó Anna újságíró, Népszabadság, 2015. november 26.)

Az egészségügyben nem is az orvoshiány a legnagyobb probléma, hanem a nővérhiány. (Sinkó Eszter egészségügyi szociológus, ATV, 2015. december 11.)

A betegeknél már csak az orvosok vannak rosszabb állapotban. (Nagy N. Péter újságíró, 168 Óra, 2019. augusztus 1.)

A járvány nem ellene szól egy nagyarányú bérrendezésnek, hanem inkább mellette. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, 2020. október 4.)

Pihent orvos a jó orvos.(Szepesi András egészségügyi menedzser, Weborvos, 2020. október 10.)

Amíg a műtétet végző orvos bele tud nyúlni a várólistába, addig lesz hálapénz. (Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Népszava, 2020. október 17.)

Szerkesztette: Zöldi László