Most mi jövünk, avagy a keresztény lélek

Posted by
Iván Gizella
>Mostanában az a szórakozásom, hogy leülök a gép elé, nézem a képernyőn az üres lapot egy ideig, azután csapok egyet az asztalra és felállok. S ennek egyetlen oka a dühöm. Amíg azt nem tudom elfojtani magamban, nem akarok leírni egy sort sem. Tudom megbánnám.
Sokat gondolkoztam és arra jutottam, hiába éltem már meg jó sok évet, nem értem a világot. Nem értem, hogy működik.
A politikával és a politikusokkal kapcsolatosan értetlenül állok az előtt, hogy miért is lettek politikusok. Ahogy látom, nem azért, tisztelet a kivételnek, hogy munkájukkal előbbre vigyenek ügyeket, szolgálják a hazájukat. A politikusi lét csak egy állás nekik, ahol megvan a tisztes, vagy tisztességtelen jövedelem, a gyereknek, a haveroknak, a családnak, a többi nem érdekes. Vannak, akik ellenzékként is behúzzák fülüket farkukat, pedig ez ma idehaza megbocsáthatatlan.Mert az, amit ma a kormánypártiak csinálnak, kritikán aluli. Na ez váltja ki a csillapíthatatlan dühömet. Arrogánsak, nagyképűek, gőgösek, parancsolók, azt hiszik uralkodni küldték oda őket. Nem fiaim, ti a nép szolgái lennétek. Az enyém is. S mint a főnökötök, jogom van kritizálni, sőt elzavarni benneteket.
Ha jól belegondolok, nem is csak az elmúlt tíz évért, az utolsó év, ez az idei, ez tette be a kaput. Hiszen a ti példátok alapján lett az emberek egy részéből megint erőszakos, idegbeteg, feljelentő, leskelődő, besúgó házmester féle. Amikor odajutottunk, hogy egy rendelőbe nem engednek be neki nem tetsző szájmaszkos beteget, vagy kísérőt azzal a felszólítással, ne politizáljon a maszkjával, akkor itt a vég. Amikor lenyomjátok az egyetemi autonómiát, csak azért, mert kell a hely a népnemzeti tanároknak. A jelszó ismerős, most mi jövünk, ugye?
Tévedésben vagytok. Most mi jövünk.
Az eszetekbe sem jut, hogy akiket most pozícióba akartok rakni, eddig azért nem voltak abban, mert tehetségtelenek? Mert a közönség nem rájuk kíváncsi?
Nos, a gonoszságotok célba ért. Idegbetegek lettek az emberek, nem találják a helyüket. Sokan nyomorognak, éheznek. Ott, ahol a szegényügyi biztos, vagy kicsoda francia pezsgőket vásárol a támogatás helyett, repi keretéből, már sok jóra nem lehet számítani.
S teszitek mindezt a kereszténység nevében. A kereszténység nevében ugyanakkor nem fizetitek ki a jogos pénzt olyan egyháznak, amelyik a legtöbbet teszi az elesettekért, vagy a civil szervezeteknek, akik szintén ugyanezért dolgoznak. A kereszténység nevében gyűlöltök, s a kereszténység nevében épülnek stadionok kórházak és iskolák helyett. S szintén a kereszténység nevében külditek a járvány kellős közepén a vágóhidra, vagyis meccsekre az embereket, akiket ugye meg kéne menteni. Számoljatok képviselő urak és hölgyek. Húszezer ember, ebből megfertőződik a meccsen mondjuk a fele, aki hazaviszi a családnak, azt szorozzátok be átlagban hárommal, elviszi a munkahelyére, ott már lehet több kontaktot is számolni. Ja azt nem szoktak.
Nem szégyellitek magatokat? Senki nem mer szólni a nagy keresztények közül, hogy a gazdaság, a haverok pénze miért fontosabb, mint az emberek élete? Vagy ezzel akarjátok kicsinálni a főnökötöket? Hagyjátok, hogy több ezer, tízezer ember haljon meg? Akkor most, hogy van? Mindenkit mégsem fogunk meggyógyítani?
Nos, ezeket nem szerettem volna leírni, mert azt reméltem, felébred az emberség a ti keresztény lelketekben is. Már ha van lelketek. Ha van is, az biztos, hogy nem keresztény.
Címkép: Békési Joe:Mit nem loptunk még el?