Az SZFE kapuja

Posted by

Gábor György
>Szarka Gábor és Novák Emil úgy döntöttek, hogy február 1-ig mindennemű oktatási tevékenységet betiltanak az SZFE-n. Ez olyan, mintha én arra jutnék, hogy a mai nappal beszüntetem a Moszkva – Vlagyivosztok közötti vonatjáratokat, vagy bezáratom a Kansas Cityben lévő húsipari központ menzáját.

„Die Lehre ist das Eingangstor des Lebens” – mondta Martin Buber, azaz „A tanítás az élet kapuja.” Épp olyan kapu, mint az SZFE kapuja: mindkettő zárva van Szarka és Novák előtt.
*
Ascher Tamás

>Szarka Gábor fenyegetőzik, hétfőn minden megy tovább…
Mint arról korábban beszámoltunk, Szarka Gábor, a Színművészeti élére a kuratórium által kinevezett kancellár levélben közölte az egyetemi polgársággal, hogy a 2020/21-es tanév első félévét nem fogadják el, valamint 2021- február 1-jéig minden oktatási tevékenységet be kell szüntetni az intézményben. Az ATV Híradójának reagáltak a hallgatók a Szarka Gábor levelére.
A hallgatók közölték, hogy Szarka Gábor a levéllel fenyegetőzik, hétfőn ugyanúgy megy tovább az oktatás, mint előtte. Azt is elmondták, hogy egyeztettek jogászokkal, akik megnyugtatták őket, hogy Szarkának nincs joga beszüntetni az oktatást.