Az első magyar reakciók…

Posted by

Trump elnök Magyarország barátja, “és nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk”. De nem akarunk politikai ítészek lenni – mondta Orbán Viktor az amerikai elnökválasztásról a ma reggeli interjújában a Kossuth Rádióban. “Ha olyasmik történnének Magyarországon, mint amik ott, akkor már leszakadt volna az ég” – ezzel reagált Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában, amikor a műsorvezető Nagy Katalin az amerikai elnökválasztásról kérdezte, arról, hogy ott “ezerszám szavaznak halott emberek nevében”.

Egy ilyen választás után akárki is lesz az elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket – mondta a miniszterelnök. De nem akarjuk minősíteni az Egyesült Államokat, az amerikai nép választja meg a vezetőt – tette hozzá. Egy dolgot tudunk tenni, világosan elmondjuk a véleményünket az amerikai-magyar kapcsolatokról. Az a helyzet, hogy Trump elnök Magyarország barátja, “és nekünk az a dolgunk, hogy barátokat gyűjtsünk”, de nem akarunk politikai ítészek lenni. A magyar-amerikai kapcsolatok a valaha volt legjobb állapotba kerültek – mondta.

Minden ország szuverén, ez a választás az ő dolguk. Míg az, hogy ki kormányozza Magyarországot, az pedig a magyarok dolga – jegyezte meg Orbán Viktor.

Bayer Zsolt ,a fidesz ideológusának véleménye az USA megválasztott elnökéröl :
„Azt eddig is tudtuk, hogy az egész Biden család a legutolsó, aljas, becstelen, hazug rohadékok tárhelye. Az öreg ezenfelül egy demens, ostoba seggfej, fiacskája meg egy drogos geci. Azt is tudtuk, hogy amivel évekkel ezelőtt Trumpot támadták („megzsarolta az ukrán kormányt”), nos, azt mind ezek a korrupt tetvek követték. el.”