Vizet prédikál, MUM pezsgőt iszik

Posted by

Gyurcsány Ferenc

Közel három évig pereskedtünk azért, hogy kiderítsük, mire költötte a gyermekéhezés felszámolására kapott pénzeket a miniszterelnök szegénységügyi főtanácsadója, Hegedűs Zsuzsa. A kiperelt számlákon olyan tételek szerepeltek, amelyeken annyi év fideszes rongyrázás után is meg tudtunk lepődni. Hegedűs Zsuzsa 36 ezer forintos olasz vörösbort, 15 ezer forintos francia pezsgőket és 20 ezer forintnál is drágább arckrémeket vásárolt a reprezentációs keretéből. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt gondoljuk, hogy sem a luxusitalok, sem az arckrémek nem megfelelőek egyetlen szegénységben élő vagy egyenesen éhező gyerek támogatására sem.
Miután megmutattuk a nyers valóságot, a Miniszterelnöki Kabinetiroda azzal próbálta védeni Hegedűs Zsuzsát, hogy mindez vendéglátásra kellett, nem saját felhasználásra. Ebben csak annyi a szépséghiba, hogy Hegedűs Zsuzsa már a bíróságon is elismerte, hogy magára költötte ezeket a pénzeket: a Kúria ítéletében szó szerint szerepel, hogy azért nem akarja kiadni a számlákat, mert “azokból következtetést lehet levonni étkezési, fogyasztási szokásaira”. Mi levontuk a következtetést: Hegedűs Zsuzsa elborozta, elpezsgőzte és méregdrága kozmetikai cikkekre költötte az éhező gyermekeknek szánt közpénzt.
Így jár az, aki bort iszik és vizet prédikál, és közben azt hiszi, hogy árnyékban maradhat előttünk. Ezért indítunk annyi közérdekű adatigénylést és ezért pereskedünk számlákért, hogy végül megmutassuk, hova is tűntek az ilyen-olyan jogcímen szétosztott állami pénzek. Mi mutattuk meg, hogy mennyire veszi komolyan a gyermekéhezés felszámolását a kormány és Hegedűs Zsuzsa, ahogy mi mutattuk meg azt is, hogy 7 ezer Túró Rudit vett a TAO-pénzekből a felcsúti fociakadémia. Tesszük a dolgunk; a parlamentben, az utcán, és a bírósági tárgyalótermekben egyaránt. Hogy kiderüljön az igazság.