Tüntetések, senkisem elégedett

Posted by

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői élesen bírálták szerdán Donald Trump amerikai elnök “alaptalan” kijelentéseit az elnökválasztáson tapasztalt állítólagos csalásokkal kapcsolatban. Az EBESZ csaknem negyven országból több mint száz választási megfigyelőt küldött az Egyesült Államokba. A nemzetközi szervezet közlése szerint az elnökválasztást a koronavírus-világjárvány jelentette nehézségek ellenére megfelelően bonyolították le.

Biden: egyesíteni kell a nemzetet

Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje abbéli meggyőződésének adott hangot helyi idő szerint szerda délután, hogy meg fogja nyerni az elnökválasztást.

Biden azonban hozzátette, hogy Donald Trump korábbi kijelentésével ellentétben ő nem nyilvánítja még győztesnek magát.

Emellett ígéretet tett arra, hogy győzelme esetén megpróbálja egyesíteni a nemzetet, ugyanis szerinte fontos lenne véget vetni annak, hogy a politikai ellenfeleket “ellenségként” kezelik

Donald Trump már akkor győzelmet hirdetett a Twitteren Pennsylvaniában, Georgiában és Észak-Karolinában, amikor még ezekben az államokban nem dőlt el véglegesen a verseny.

A bejegyzést a mikroblog-szolgáltató ezért meg is jelölte, és csak a figyelmeztetés kötelező elolvasása után tette elérhetővé.