Már csak 6 elektor kell Biden győzelemhez

Posted by

Pálfi Rita & Németh Árpád, Tanács Gábor

Joe Biden beszédet mond Wilmingtonban a választás másnapján
Joe Biden beszédet mond Wilmingtonban a választás másnapján    Szerzői jogok  Carolyn Kaster/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Biden minden amerikai elnöke szeretne lenni

Még nem hirdethet győzelmet, mert még számolják a szavazatokat, de “mikor befejeződik a számolás, úgy gondoljuk, hogy mi leszünk a győztesek” – mondta Joe Biden szerda délutáni beszédében. Minden szavazatot meg kell számolni, minket, “a népet nem fogják elhallgattatni” – tette hozzá. Az emberek döntik el, hogy ki lesz az elnök – hangsúlyozta. A demokrata elnökjelölt arról is beszélt, hogy minden amerikai elnöke szeretne lenni, véget vetne a megosztottságnak. Azt ígérte, hogy párbeszédet kezdeményez majd politikai ellenfeleivel.

Hol számolnak még szavazatokat? Észak-Karolina, Georgia, Nevada, Pennysylvania az a négy állam, melyekre most mindenki figyel. Délután az elemzők arról beszéltek, hogy miután Arizonában nyert Bidennek elég lenne a Wisconsin, Michigan és Pennsylvania hármasból két államban diadalmaskodnia, hogy megnyerje a választást. Ez a legfrissebb médiajelentések szerint meg is történt. Michiganben és Wisconsinban a levélszavazatok és a nagyvárosi voksok beérkezésével fordított is a demokrata jelölt a nap folyamán. De még egy államban győznie kellene, ahol még számolják a szavazatokat, és nagyon szoros a verseny. Trump bejelentette, hogy újraszámolást követel Wisconsinban, ez volt az egyik olyan állam, melyről azt mondta kedd éjjel az amerikai elnök, hogy megnyerte.