Ha egy nőből First Lady lesz…

Posted by

NLC
Az Egyesült Államokban már két napja nem tudják, hogy ki is lesz az új elnök. Hogy Donald Trump lesz ismét a befutó, vagy a demokrata Joe Biden sétálhat be az ovális irodába, az alig néhány ezer szavazaton fog múlni. Az amerikaiak rekordot döntöttek, nemcsak abban, hogy hányan adták le a voksukat, hanem abban is, hogy mennyi ideig tart összeszámlálni azokat. Ahogyan az elnök személye, úgy – cikkünk megjelenéséig – a first lady kiléte is homály. Vagy az európai Melanie Trump töltheti be ismét ezt a szerepet, vagy az egykori alelnök feleség Jill Bindenből lesz first lady. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyit változott azoknak a nőknek az arca, a testtartása, a mosolya, akik az elmúlt harminc évben betöltötték ezt a szerepet. Érdekes megfigyelni a következő galériákat…
Az egykori Jugoszláviában született Melania 2017 január óta tölti be a first lady szerepét. Ha valakinek, akkor neki igencsak sokat változott a kapcsolata a férjével az elmúlt évek alatt. Emlékezzünk csak rá, hogy mennyi mém, videó született abból, ahogyan elutasítja férje érintését, vagy elfordul tőle. Ő egyébként Donald Trump harmadik felesége, és idén áprilisban lett ötven éves. Egyetlen közös fiuk született a 14 esztendős Barron.
A most 56 éves Michelle Obama 2009 és 2017 között volt a first lady, amikor férje, Barack Obama volt két egymást követő ciklusban az Egyesült Államok elnöke. A kétgyermekes asszony valósággal ragyogott abban a nyolc évben, és népszerűsége ma is töretlen. Könyvét az egész világon elkapkodták, sokan pedig úgy vélik, hogy Michelle-ből egyszer az USA elnöke lesz, feltéve, ha vannak ilyen ambíciói.

És itt van egy régi kép. Michelle Robinsonról készült a Princeton egyetemen 1983-ban. Néhány év múlva belőle lett Mrs. Obama.  ©Netflix/Courtesy Everett Collection

A címképen:
Vajon Mrs. Jill Biden (PhD) lesz-e First Lady?Biden felesége  Jill Tracy Jacobs tanárnő, és számos egyetemi doktorátust szerzett.