Minden percben 17 koronavírusos halott

Posted by
Varga Zoltán
Ha bárkinek eddig kétsége lett volna, hogy Felcsút-alsón nem jól alakulnak a dolgok, most megnyugodhat.
A Kedves Vezető amúgy is megmondta, hogy nálunk istenes a helyzet, míg nyugaton zűrzavart lát.
Az, mondjuk még tisztázásra vár, hol látja? Kell, ehhez neki valami gömb, vagy olyan a cucc amihez hozzájutott, hogy különösebb segédeszközök nélkül is képes már bármi vadakat látni?
Érdekes, hogy nálunk, nagyjából minden hibbant törzsfőnök szerint rohadt a „nyugat”, már a 20. század derekán is. Ők is látták. Mi nem láttuk. Most végképp nem, de nyilván a mi készülékünkben van a hiba, tudniillik a Kedves Vezetők, úgy a régiek, mint az aktuális, tudnak vízen járni, és gyárilag nem képesek tévedni. Így vannak összerakva.
Bár, az sem kizárt, hogy mégis hibás az a gömb, amiben ezek a nagyon szimpatikus politikusok belebámulnak, és azt se zárjuk ki, hogy lehet nem is a gömb hibádzik, hanem a mi, piti kis diktátorocskáinknál valami. Már, úgy agyilag. Mert „nyugat” köszöni, elketyeg azóta is valahogy, míg embereink, tudják, korszakonként az éppen aktuális futóbolond Kedves Vezetők meg rendre megbuknak.
Mindegy, mert a lényeg az, hogy a Kedves Vezető ingujjra vetkőzve, megint megmentette sokat szenvedett kis hazánkat.
Végre! Ezt vártuk. Hogy megmentsen. Megint.
Ideje volt, mert az egészségügy összeomlása itt kopogtatott az ajtónkon. Az orvosok, ápolók, kórházak a teljesítőképességük határán, a mentősök, szintén zenész, egyre több fertőzött, és nagyjából 17 percente meghal egy koronavírusos beteg az országban. Nem kis tragédia, és sajnos a java hátravan, minden előrejelzés szerint is.
Talán ezért is volt nehéz szülés, mit lehetne tenni, ha már szabadjára engedte a Kedves Vezető ezt az őrületet, és az most itt dúl köröttünk-köztünk.
De, mi lett? Jött a Kedves Vezető feltűrt fehér ingben, ahogy ez plebejuséknál szokás – fogd meg a söröm cimbi, majd én! – és rendet vágott.
Mondtam már? Ha bárkinek eddig kétsége lett volna, hogy Felcsút-alsón nem jól alakulnak a dolgok, most megnyugodhat.
Nem kell itt besz@rni: Ingyenes parkolás. Ember! Ezt eddig, hogy nem láttuk! Ingyenes parkolás, mint csodafegyver?! Mondjuk, most lennék kíváncsi Gizi néném arcára Bagamérban. A 2500 lelkes faluban már a biciklijét sem használja, mert akkora a sár az utcában. Ingyenes parkolás. Pff! Neki ez aranyat ér….Itt tényleg mindenki hülye?
A focimeccsen csak minden 3. székre ülünk, meg kulturáltan kocsmázunk. Ez szép.
Ja! Meg, ha alszunk, akkor nem megyünk ki az utcára. Ennyi. Az alvajárók megszívták.
Ennyike!
Meg vagyunk mentve! Köszönjük Kedves Vezető!
A nyugat meg zűrzavarkodjon csak tovább!