Tíz mondat a balhéról

Posted by

Azzal, hogy ismertebb lettem, könnyebben tudtam kimászni néhány balhéból, amibe nem kerültem volna bele, ha nem lettem volna ismert. (Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó, Reform, 1995. december 22.)

A kormány direkt produkál kis fajsúlyú „balhékat”, hogy lekösse az ellenzék figyelmét. (Kéri László politológus, Nógrád Megyei Hírlap, 1999. június 28.)

Végre ne portások, jogásznők és titkárnők vigyék el a balhékat, hanem azok, akik elkövették a bűncselekményeket. (Pokorni Zoltán Fidesz-politikus, Tolnai Népújság, 2001. július 22.)

Az utolsó három olimpiáról csak balhékkal jöttünk haza. (Nemcsák Károly színész a dopping-esetekről, Stop.hu, 2012. július 16.)

Az egészségügy az a terület, ahol a legtöbb pénzért a legnagyobb balhét lehet venni. (Kincses Gyula orvos-menedzser a reformkísérletekről, ATV, 2016.január 4.)

Nemcsak ott van balhé, ahol nincs pénz, hanem ott is, ahol van. (Gyárfás Tamás médiavállalkozó, Népszabadság, 2016. január 8.)

Mi nem a balhés és vitatkozó országok közé tartozunk. (Orbán Viktor az Európai Unióról, Magyar Rádió, 2017. április 28.)

A nagyok mindig megússzák, a kicsik viszik el a balhét. (Martos Győző volt válogatott labdarúgó a bundázásról, Magyar Idők, 2017. december 9.)

Senki sem szereti a balhés gyereket. Ha ezerszer igaza van, akkor is kiközösítik. (Kövér László Fidesz-politikus Magyarország helyzetéről az Európai Unióban, Magyar Távirati Iroda, 2019. augusztus 10.)

Megszoktam már, hogy én viszem el a balhét a kormányból. (Palkovics László technológiai és innovációs miniszter, Mandiner, 2020. október 29.)

Szerkesztette: Zöldi László