Sztárklubok paktuma: Ronaldo csapattársa lehet Szoboszlai

Posted by

Nem akármilyen átigazolási pletyka. Télen újra ringbe szállhat a magyar focistáért egyik legrégebbi, egyben egyik legnevesebb kérője. Pirlo rábízná a Juventus támadásainak irányítását?Szoboszlai Dominik és a Salzburg kedd este (21.00) az Atlético Madrid otthonában folytatja szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ott bizonyíthat a kérőinek, miközben a télen várhatóan topligába igazoló magyar középpályással kapcsolatban a Juventus újra felerősödő érdeklődéséről írnak.

Vasárnapi 20. születésnapja után egy spanyol sztárklub, az előző kiírásban negyeddöntős Atlético Madrid vendégeként bizonyíthat Szoboszlai. Bomba formában futballozó középpályásunk Diego Simeone csapata ellen még inkább felhívhatja magára a futballvilág figyelmét, és újabb eurómilliókkal dobhatja meg az értékét.

Amikor nyáron az angol, német, spanyol és olasz érdeklődők ostroma ellenére Ausztriában maradt, csak napokra csitult a jövőjével kapcsolatos találgatás. Nemrég arról szóltak a hírek, hogy sok más elődjéhez (többek között Gulácsi Péterhez) hasonlóan télen a német testvérklubnál, az RB Leipzignél köthet ki. Az átigazolási hírekre szakosodott olasz Calciomercatoweb szerint ugyanakkor Szoboszlai iránt újra erősen érdeklődik a Juventus. Mi több, az utóbbi kilenc Serie A-szezon bajnoka állítólag paktumot„ kötött róla az AC Milannal (közelebbről egykori csapattársával, Paolo Maldini technikai igazgatóval):

A  megállapodás arról szól, hogy a magyar középpályás szerződtetéséhez eddig a legközelebb kerülő Milan letesz Dominikról, hogy szabad utat adjon a Juvénak. Cserébe a torinóiak átengedik a vörös-feketéknek a szintén közös kiszemelt török Ozan Kabakot (a 20 éves török védő a Schalke játékosa).

„Váratlan szövetség annak érdekében, hogy 2021-től Kabak Milanellóban, Szoboszlai pedig az olasz bajnok mezében folytathassa”

– írják az olasz fociportálon.

 

Cristiano Ronaldóra példaképként tekint a magyar focista
Fotó: AFP

 

Szoboszlai példaképe, Cristiano Ronaldo klubja az elsők között figyelt fel a magyar tehetségre, mielőtt még tavaly márciusban berobbant volna a felnőttfutballba. Az olasz sajtó közel két évvel ezelőtt egy kávézóból megszerezte a Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici széttépett cetlijét, amelyen tíz hosszabb-rövidebb távú kiszemelt neve szerepelt – többek között focistánké. Azóta a Zebrák a háttérbe húzódtak, de a listáról már több játékost megszereztek (legutóbb Federico Chiesát a Fiorentinától).

Az új vezetőedző, Andrea Pirlo irányításával idén jelentős fiatalításba kezdtek Torinóban. Ráadásul ki más ítélne meg jobban egy irányító, támadó középpályást, mint a poszt egykori legjobbja?