Most aztán mit kellene csinálni?

Posted by
Gábor György
>Hát most aztán nagy kínban lehet Orbán is, a külügyminisztere is és az egész apparátus is. Hiszen javában azon tanakodhatnak, kit is rendeljenek be előbb a Külügyminisztériumba. Az orosz nagykövetet? Ugyanis Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Orbán mondatait – amúgy teljes joggal – perverz hazugságnak nevezte, s abbéli törekvésnek, hogy meghazudtolja a világháború történelmi igazságait: Orbán elfelejteni látszik, hogy Horthy Magyarországa (Horthy, tudják, akiben Orbán amúgy is kivételes államférfit tisztel) Hitler közeli szövetségese volt. Magyarország aktívan részt vett a Csehszlovákia és Jugoszlávia elleni agresszióban, a megszállt területeken civilek ellen követett el bűncselekményeket, s Magyarország náci csatlós volt.
Zaharova tehát súlyosan megsértette a magyar népet, s a magyar vezetés elvárja, hogy Putyin haladéktalanul kérjen bocsánatot, máskülönben a Mészáros & Mészáros építi fel a Paksi Atomerőművet.
Másrészt pedig a keresztényvédő Orbán és külügyminisztere már fontolóra vette a török nagykövet berendelését a Külügyminisztériumba. Ugyanis legfeljebb a hülyének nem világos, hogy Erdoğannak, amint a 2015-ös menekültválság idején, most is komoly szerepe lehetett, mind spirituálisan, mind egyéb módon (az egyéb módokra vonatkozó megfejtéseket kérjük a kiadóba beküldeni) a franciaországi barbár eseményekben (amelyekért részvétet ugyan nem nyilvánított, ám leelmebetegezte Macront), vagy akár abban, ami ma Bécsben történt, ahol legalább ötven török férfi rontott be egy templomba, s Allah Akbart üvöltve szétdúlták a templomot.
És csak emlékeztetőként jegyzem meg, hogy az utóbbi időben az osztrák hatóság többször szólította fel a török államot, hogy vessen véget a török titkosszolgálat ausztriai tevékenységének. A keresztényvédő magyar államfő és apparátusa az európai kereszténység védelmében nyilvánvalóan megtette hát a szükséges intézkedéseket, s már ott is áll remegő lábakkal a török nagykövet Szijjártó előszobájában.
Mit mondjak, nem lennék most sem Putyin, sem Erdoğan helyében!
Címkép: Halász Géza