A Fradi a BL-ben a számok nyelvén – kicsit elfogultan

Posted by

sherlock 1977

Az üllőiút129. írása
>Néhány statisztikai adat jól érzékelteti, hogy eddig a csoportkörben sem vallott szégyent a Rebrov brigád.

Bejutásunk után még a szurkolóink is amiatt aggódtak, hogy hogyan tudunk majd helytállni a csoportkörben. Nos az első harmadban nem vallottuk szégyent.

Az már most biztos, hogy nem járunk úgy, mint a Debrecen, hiszen szereztünk pontot, ráadásul a talán legnehezebb csoportban, eddig pont ugyanannyi pontunk van, mint a Real Madridnak, akik ugyanúgy 0:2-ről álltak fel a Mönchengladbach otthonában.

Irigyeink támadójátékunkat is súlytalannak tartották a BL-hez, lőtt gól nélküli kiesést emlegettek, nos eddig több gólt szereztünk, mint a Juventus (mármint megadott gólt), és itt arról se lehet beszélni, hogy almát hasonlítunk körtéhez, hiszen mindkét csapat ugyanúgy a Barcelona és a Dinamo Kijev ellen játszott. Eddig inkább a bekapott gólok számában állunk rosszabbul, mint vártuk, persze ebben benne van a megbocsájtható barcelonai “támadáshullám”.

Mint arról már szó volt, a Fradi jutott a legmesszebbről a Bajnokok Ligájába, ennek és a csapat eredményeinek köszönhetően eddig mi gyűjtöttük a legtöbb koefficiens pontot az idei európai kupaszezonban.

Kiemelkedően pontosan passzolunk eddig a Bajnokok Ligájában, 88%-os passzhatékonysággal holtversenyben a másodikak vagyunk, csak a Barcelona előz meg minket az egész mezőnyben. Mindez nem azt jelenti, hogy keveset passzolnánk, Blazic pl. az egész BL eddig 5. legtöbbet passzoló játékosa, Lasha Dvali és Franck Boli pedig eddig nem hibázott átadást.