Kék harisnyák, kék zoknik

Posted by
Hont András
>1. Hadházy Ákos kirak egy képernyőfotót a hivatalos magyar koronavírus-honlapról, amely azt az információt ábrázolja, hogy meghalt egy prosztatamegnagyobbodásban is szenvedő 88 éves NŐ. Amikor ez kikerült az oldalra, nyilván meghökkentőnek tűnt, így utánamentünk. Bárcsak mindenben ilyen alaposak lennénk. Elég volt a Wikipédiáig menni. „A nőknek is van prosztatájuk. A Skene-féle (paraurethralis) mirigyeket a Terminologia Anatomica karbantartásáért felelős nemzetközi testület 2002-ben hivatalosan is női prosztatának nevezte el”. Bekommenteltem ezt Hadházy alá, reakció semmi, de már folyik a felcsúti bugrisozás, meg a gyilkosozás, egy hozzászóló meg kitartóan érdeklődik – így a járvány sokadik hónapjában –, hogy hol érhető el ez az „információs oldal”.
2. „Koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára” – adott ki közleményt az iskolából származó, belső információk alapján a Pedagógusok Szakszervezete. A hír a szakszervezet honlapjára is felkerült. A család nem sokkal később cáfolta, hogy a tanárnő koronavírusos lett volna, „hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, mely semmilyen összefüggésben nem állt a covid fertőzéssel” – közölte az elhunyt testvére. Ezt követően megkerestük a szakszervezetet – bárcsak mindenben ilyen alaposak lennénk – Szabó Zsuzsanna elnök elmondta, az iskolából, egy közvetlen kollégától szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy az érintett tanár koronavírusos volt, ez alapján adták ki a „tájékoztatást” ( = fölháborító, hazug hangulatkeltést). Ugyanakkor a hírből töröltek minden konkrétumot, DE kinn hagyták a honlapjukon a hírre alapozó gyerek- és természetellenes követeléseikkel együtt. (https://hvg.hu/…/20201027_halal_koronavirus_covid…)
Tök mindegy, hogy minek jártunk utána, tök mindegy, hogy mit teszek én ki ide, tök mindegy, hogy összefüggéseiben mit jelentenek a járványadatok, a már eleve kész válaszokkal rendelkezők körében ezek lesznek a tények. A HVG legfrissebb számában a társas fertőzésről írok, arról, hogy a közéleti csoportok körében miként szűnnek meg az érvek, csak a meggyőződés marad, hogy a rivális tábor tagjai a tudatlan, elmaradott, felkészületlen marhák, ellenben egymást erősítgetik, hogy az igazságnak ők a birtokosai, mert ők a műveltek, a felvilágosultak, a tájékozottak. Nem, nem azok. Hiszékeny, ostoba kékharisnyák. (Bár ez utóbbit én nemsemleges minősítésnek szántam a férfiakat is értve alatta, Ónody Gomperz kolléga kedvéért kiigazítom: a kékharisnyák mellé mindenki képzelje oda a kékzoknikat is).
A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „Hadhazy Ákos Szakszervezete 1493. áldozat egy demens beteg, prosztata megnagyobbodásbar szenvedett- mondjaa "leghitelesebb forrás" enne végtelenül ragikus rengeteg titkolózás, ostobaság, lopás magyar "járványvédelmet"je jellemzi, még mosolyoghatnank tragikus, ami zajlik, többek között "tájékoztatásban" Szakértelem, biztonság, érdekképviselet 15:13 LEGYEN TAGUNK! KEDVEZMÉNYEK HIREK- TUDÁSTAR SIKEREINK EN નll Meghalt a negyedik, krónikus beteg pedagógus akoronavírus miatt! Megosrtis moyueioyouese, akut veseelégtelenség, magasvérnyomás betegség 1493 Nő 88 KÖZLEMÉNY! Parkinson-kór, prosztata megnagyobbodás epilepszia, demencia egyre erősodő második”