Gólokról, pártokról és a fizető nézőkről

Posted by

Fábián András
>Lassan nem múlik el nap, hogy ne egy újabb örömhírre ébredjünk. Nem arra gondolok, hogy a NER és vezénylő tábornoka tovább gyengül, vergődik, egyre megoldhatatlanabb problémákkal néz szembe a járvány kapcsán. Erre már csak azért sem gondolhatok, mert ez a nemzetgyilkos pandémia láthatóan abszolút nem érdekli igazán. Sürög-forog ugyan, hol itt, hol ott jelenik meg valami fontos bizottság, testület, operatív izé ülésén. Most innen jön és oda tart.

Hajnalban kórházakban inspiciál, délelőtt a belügyminiszterrel ökölpacsizik, néha maszkban, máskor maszk nélkül. Délután mindenféle potentátok hablatyolását hallgatja, majd utasít és rendelkezik. Minden este késő éjszakáig égetik a villanyt a Karmelita kolostor ablakaiban, hogy lássa a polgár: lázas munka folyik odabent. Hogy Orbán éppen melyikben lázas, azt nem tudjuk. Pedig mindenről tájékoztatva vagyunk, akár akarjuk, akár nem. Merthogy bizonyítani kell: semmi nem fontosabb számára, mint a haza üdve, az emberek boldogsága (akik viszont hullanak, mint a legyek). Meg persze a napi haszon, amit még be lehet zsebelni, el lehet zabrálni, mielőtt lehúznák a redőnyt.

Igazi, valóban szükséges, az emberek védelmét szolgáló intézkedések viszont nem születnek. Legfeljebb látványtervezésről beszélhetünk, ami a megelőzést és a járvány elleni védekezést illeti. Vannak okos orvosok, akik szerint már régen be kellett volna zárni az országot. Már zárnak a spanyolok, csehek, a svájciak, a belgák, de mi még kitartunk, ha beledöglünk is. Mindenki meg lesz gyógyítva, aki meg pechjére meghalna, az majd el lesz temetve. Temetni nagyon tudunk és nagy rajta a haszon.

Gyenge, beteg kriplikre amúgy sincs szüksége Orbánnak, azok csak a drága pénzt viszik, amit így viszont még el lehet síbolni. A drága pénzen beszerzett lélegeztető gépeket meg elajándékozzuk cseh barátainknak. Ursula van der Leyen melegen emlékezett meg a magyarok gesztusáról. Persze lehet, hogy ilyenkor nem a magyar adófizetők felelősségére gondol, mint teszi azt, amikor a jogállamiságot kéri számon. Az elnökasszony, amikor dicséri Magyarországot, akkor kifejezetten Orbán Viktorra és kormányára gondol konkrétan. Legalábbis a pártpropaganda szerint.

Nem sajnálom én azokat a gépeket, egy-két év múlva úgyis csak kidobnánk, mint Deutsch Tamás beléptető kapuit, akkor inkább már vigyék oda, ahol valóban használni is fogják. Nem csak raktározni. Sokkal fontosabb és örvendetesebb, hogy végre győzött a Fradika. El is kezdték újra kidobálni a betegeket a kórházakból: kell a hely a sportbarátoknak. A pénznek is megvan az ő helye: már megint új stadionok építéséről szólnak a kormányzati döntések. Az tehát nem lehet, hogy a focipályák üresen álljanak, még akkor sem, ha a szükség-kórházakat is kell majd felállítani a győzteseket ünneplő, egymást boldogan össze-vissza csókoló szurkolóknak. Azért annak mégiscsak van egy rangja, hogy ők egy nagyon fontos tétmérkőzésen fertőződtek meg. Büszke lehet rájuk a család, a nemzet, a sportszerető magyar társadalom.

Valójában mégsem ennek örül a magyar. Annak kell most nagyon örülni, hogy mi nem állunk le soha. Újra új szelek fújnak, bőséges lesz megint a választék a pluralizmusban hívő, választani vágyó magyar választópolgároknak. Alakulnak az új pártok gazdagon. Prominens, sokak által ismert nevek vetik be magukat a politikai küzdelembe. Még csak azt sem mondhatjuk némelyikükről, hogy politikai analfabéta, nem is tudja igazán, hogy mit művel. Kezdte Szanyi kapitány júniusban az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalommal. ISZOMM-nak rövidítik, röhög is rajta boldog-boldogtalan. Tudjuk, mondják, de minek ezt nagydobra verni, minek ehhez egy egész párt.

Aztán jött az egykori mameluk, akarom mondani miniszter, akarom mondani bólogató MTA elnök. Szóval Pálinkás akadémikus. (Itt Szanyi után kívánkozik rögtön egy poén, de most azért sem mondom el, hogy Szanyi és az iszom megpróbálja majd lenyomni a pálinkást). A tudós atomfizikus legalább rögtön az alapításról szóló bejelentés után bemondta, hogy szándékában áll csatlakozni az egységesülő ellenzékhez. Hogy ott mit fog csinálni, megpróbál-e majd éppúgy bomlasztani, mint a Momentum, azt majd meglátjuk. Minden esetre az újsütetű pártelnök azonnal bejelentette igényét a trónusra, akarom mondani a miniszterelnöki bársonyszékre. Okulva az eddigi magyar történelmi hagyományokból, államelnök még lehet belőle. Már persze, ha Ádert, vagy a helyére bebetonozásra kerülő rabszolgát ki tudják lökni onnan. Ha nem, akkor itt szem nem marad szárazon. Akarom mondani törvény kihirdetve nem lesz. Kormányváltás után ugyanis az Orbán által kinevezett államfő biztosan nem a száguldást segítő motor, hanem behúzott kézi – és tövig nyomott lábfék lesz egyszerre.

Szóval már itt is van nekünk Szanyi az ISZOMM-al és Pálinkás az ő Új Világ Néppártjával. Utóbbi is vonzó név, bár kevésbé röhejes, mint az ISZOMM. A két nagy volumenű pártelnök politikai robinzonádja tüstént lendületet adott a jövedelmező vállalkozásokra mindig kapható celebeknek.

Berki Krisztián tüstént be is jelentkezett. Természetesen miniszterelnöki ambíciói is lehetnek egy ekkora méretes politikai fannak. Miért csak főpolgármesternek érezné alkalmasnak magát? A frissen felállított politikai szervnek javasolnám a Herevasalók Pártja nevet. Tíz millió ember között csak akad Berkinek újra 4047 követője a kozmetikai iparból. Ennyi szavazatot a múlt év októberében is bezsebelt. Az ugyancsak csupa izom Gődény György, vírustagadó és gyógyszertáros már 2018-tól pártvezér. A sokat próbált Seres Mária sem adta fel a politikai karrier lehetőségt. Hármójukban egyébként az a közös, hogy mindannyiuk ellen eljárás folyik csalás, sikkasztás és más, anyagi természetű bűncselekmények miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem akadály a politikai érvényesülés szempontjából. A büntetlen előélet, a feddhetetlenség (v.ö.: erkölcsi bizonyítvány) nem feltétele a pártalapításnak. Végülis az ártatlanság vélelme, ugye… Mi több, ha csak a ma hivatalban lévő politikai garnitúrára nézünk, ez kifejezetten pedigrének tűnik. Egyszer egy politikus ismerősömtől felháborodva kérdeztem: hogyan támogathatjátok ezt az illetőt, hiszen ügyészségi eljárás folyik ellene?! „Aki ellen nem folyik ma ügyészségi eljárás, az nem is jó politikus.” – válaszolta érett megfontolás után. Hagyok időt…

Várható még a sokak által kedvelt Puzsér Róbert és más, nagy kaliberű illetők fellépése is. Tessék, tessék hölgyek és urak! Indul a választási nagycirkusz. Nincs itt semmi rizikó. Nagy pénz, szinte kockázat nélkül. 2019-ig a kamupártok ellen a NAV által indított végrehajtási eljárások egy esetben, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt esetében vezettek eredményre. 8169 forintnyi jogtalanul felvett összeget fizettek vissza a költségvetésbe. 3 milliárd adóforint ügyében a hatóságok az eljárást megszüntették. A hatósági emberek tudják, hogy miért. No, meg persze a pártalapításokat közpénzből gazdagon és jószívvel finanszírozó Orbán Viktor, az ő állampártja és bábkormánya is.

CÍMKÉP: DR. MÁRIÁS: BERKI KRISZTIÁN EXKLUZÍV HEREVASALÁSI AJÁNLATTAL RETTENTI EL A PÁRIZSI TERRORISTÁKAT (1966)