Közeledik az utolsó összecsapás a választás előtt

Posted by

Kemény szavakkal bírálta utódja, Donald Trump négyéves teljesítményét Barack Obama volt amerikai elnök. Obama a jelenlegi demokrata elnökjelölt Joe Biden mellett állt ki a végéhez közeledő választási kampány legutóbbi állomásán Philadelphiában.

— Az a helyzet, hogy ez nem egy valóságshow, ez maga a valóság. És mindannyiunknak együtt kell élnie annak a következményével, hogy az elnök képtelen komolyan venni a munkáját. A demokráciánk nem működhet, ha a vezetőink minden egyes nap hazudnak, ha kitalálnak dolgokat – mondta Barack Obama volt amerikai elnök.

Donald Trump a választás előtti utolsó nyilvános elnökjelölti vita lebonyolítását bírálta azért, mert a moderátor lenémíthatja a jelöltek mikrofonját. Ezt azután vezették be, hogy Trump folyamatosan közbeszólt az előző vita alatt. Az új szabályok szerint mindaddig, amig az egyik jelölt elmondja három perces beszédét, vagy hozzászólását, addig kikapcsolják a vitapartner mikrofonját. Így nem lehet belevágni, beleordítani a másik mondandójába. Márpedig ez volt Trump taktikája az előző kampányban is és a mostani első vitán is.

— Szerintem a lenémítás nem fair, az pedig rossz dolog, hogy nem lesz szó a külpolitikáról, pedig kellene róla beszélni. Szerintem a műsorvezető egy nagyon elfogult ember. A szülei is nagyon elfogultak. De ilyen az élet. Ugyanakkor a Fehér Ház még mindig itt van mögöttem – mondta Donald Trump.

Joe Biden két napra kiszállt a kampányból, hogy felkészüljön az elnökjelöltek vitájára, amelyet pénteken rendeznek a Tannessee állambeli Nashville-ben. Trump eközben a választás szempontjából legfontosabb államokat látogatja végig.