Ki tudja hány ember volt az az 1 millió 800 ezer?

Posted by

Szél Bernadett
>Újabb fantasztikus levelet kaptunk a propagandaminisztériumtól: ezúttal arról tájékoztatnak, hogy a kormányzati honlap megújulása miatt nem működött a nemzeti konzultációs eredményeket tartalmazó link — de az új oldalon is elérhetőek az adatok. Megnéztük, és másodszori nekifutásra sem sikerült működő linkeket küldeniük: a főoldal bejön, de az összesített és részletes adatokra mutató linkek ezúttal sem működnek — csak az archív oldalon. Profik, nem?

🙃Mindenesetre megnéztük az adatokat és egy érdekes dologra bukkantunk — ami közelebbről megnézve le is leplezett egy kormányzati hazugságot. A kormány ugye a teljes propagandamédiáját elárasztotta azzal, hogy közel 1,8 millióan töltötték ki és küldték vissza az íveket — csakhogy a kormányzati honlap szerint a kérdőíveket 1 682 295 ezren töltötték ki, “azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1 796 988 válasz érkezett.”

Magyarul nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké. Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő. 115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, meg még ki tudja hánnyal — nem tudjuk, mert nem engedik ellenőrizni. Azonban ez is jól mutatja, hogy milyen kreatív megoldásokkal tornásszák föl a számaikat — amellett, hogy milyen kreatívan értelmezik azokat.

Mert láttuk azt is: Orbán Viktor szerint pl. az emberek nem akarják az oktatási intézmények bezárását, miközben 61 százalék támogatta ezt a konzultáción (legalábbis az állítólagos adataik szerint). Én tényleg nem hiszek el a Fidesznek semmit, de miért kérdezték meg az embereket, ha nem érdekli őket a válasz?! A nemzeti konzultációnak nevezett manipuláció színtiszta propaganda: olyan számokat mond a kormány, amilyeneket csak akar, és úgy értelmezi az eredményeket, felülírva a matematika szabályait is, ahogyan akarja. És mindez nagyon sokba kerül nekünk. Október 23-án ez ellen is tiltakozunk a propaganda székházánál. Tarts velünk, álljunk ki együtt az igazságért! Mert ahol propaganda van, ott az embereknek nincs hangja és tisztességes választások sincsenek!