Trump most a ‘60 Minutes’-el szórakozik

Posted by

Márcsak két hét van a választásokig, Trump elnök most kezdett harcot az ország legnépszerűbb televiziós programjával.

 Michael M. Grynbaum és Maggie Haberman

>Trump elnök hirtelen megszakította interjúját Leslie Stahllal, a 60 Minutes televíziós műsor sztárjával, és gúnyolódott a riporternőn. Twitter bejegyzésén közölt egy videót az interjú felvételéről és megjegyezte, hogy Stahlon nem volt maszk. Az elnök azzal is fenyegetett, hogy még a vasárnap estii sugárzás előtt közzéteszi az interjút, amely “FAKE and BIASED” (hamis és előítélettel teli).

A műsor – az elnökről, aki két héttel a választások előtt harcba kezd az ország legnépszerűbb televízós műsorával kedden – kezdődött, amikor Trump egyre idegesebb lett Stahl kérdései miatt, mesélte két személy, aki ismerte a forgatás körülményeit. Egyikük, akiket megkerestünk, elmondta, hogy Trump több mint 45 percen át forgatott Leslie Stahllal és a CBS stábjával. A felvétel azonban nem ért véget akkor, amikor az elnök és munkatársai várták. Ezért Trump abbahagyta és közölte, nem vesz részt a tervezett “sétálunk és beszélgetünk” jelenetben. Ekkor vele lett volna a riporternőn kívül Mike Pence alelnök is.

Valóban úgy tűnik, hogy Leslie Stahl módszere nem tetszett az elnöknek. A Twitteren közölte, hogy kozzéteszi az interjút Stahllal “PRIOR TO AIRTIME!”, vagyis annak sugárzása előtt. Az egész, mondta “rettenetes beavatkozás a választásba” és valószínűleg demokrata ellenfelét, Joe Bident sokkal kevésbé keményen kezelték az újságíró beszélgető-társak. Kedd este a Pennsylvaniai Erie-ben azt mondta támogatóinak “Figyeljétek, hogy mit csináltam a 60 Minutes-el. Fel fog dobni titeket. És Lesley Stahl nem lesz boldog.”

A Twitteren egy hat másodperces videót tett közzé, amelyen Stahl a Fehér Házban van. Ezt írta hozzá: “Leslie Stahl a 60 Minutes-től nem hordott maszkot a Fehér Házban azután, hogy interjút készített velem. Folytatás következik.”

A tény az, hogy Stahlon volt maszk a Fehér Házban, akkoris, amikor üdvözölte az elnök, egészen addig, amig el nem kezdődött a felvétel, mondta az a személy, aki ismeri a forgatás körülményeit. Az a video, amit Trump közzétett, közvetlenül az interjú után készült, amikor a riporternő két CBS-munkatársával beszélt. Mindketten maszkot viseltek. A CBS stábot tesztelték koronavírusra, mielőtt beléptek volna a Fehér Házba.

A 60 Minutes vasárnap este sugározza az elnök és Pence alelnök interjúját és ebben a műsorban szerepel Biden és alelnökjelöltje Kamala Harris kaliforniai szenátor is. Bidennel az interjút Norah O’Donnel, a CBS esti hiradójának vezetője készítette hétfőn. Ő nem írt erről a Tweeten.

The New York Times

Címkép: Leslie Stahl