A versenytársak Orbán fülébe duruzsoltak

Posted by

“Meghatározó fideszes politikusok is elhitték, hogy én Simicskával és Spéderrel szövetkezve a párt átvételére készülök. Reggeltől estig ezt duruzsolták Orbán Viktor fülébe. A magyar közéletben sajnos erős hagyományai vannak a folyosói politizálásnak, amelyben az ember munkáját és teljesítményét felül tudja írni az alaptalan, rosszindulatú pletyka. Ennek a jelentőségét alábecsültem” – mondta Lázár János a Válasz Online-nak adott interjújában. A Fideszen belüli versenytársak kiváló kamarillapolitikájának eredménye az a pletyka, hogy Simicska Lajostól korábban pénzt kapott.

Ugyanakkor Simicska és Spéder a barátja. Amikor Simicskát pocskondiázták, én akkor sem tagadtam meg. Amikor Spédert, én akkor is a barátomnak mondtam. A barátaimat és az elveimet nem vagyok hajlandó megtagadni. Olyan isten nincs, hogy nekem a széljárással változzon a véleményem olyanokról, akik a szövetségeseim.

Mint minden emberi közösségben, jelen van a vetélkedés, és ez természetes. A munkáját viszont sosem tudták megkérdőjelezni, mindig a személyét támadták, támadják, de nem hagyja magát kiszorítani a Fideszből, mert ez az ő pártja is. Sokakkal ellentétben pedig nem tart attól, ha egy politikai közösségben vita és verseny van – mondta.

A riválisaként emlegetett Rogán Antallal kapcsolatban elismerte, nélküle 2018-ban nem aratott volna győzelmet a Fidesz-KDNP, de ebből sokan azt a téves következtetést vonták le, hogy a politika elsősorban kommunikáció. A politika ennél több, még a social media meg a fake news világában is. A politika céljának az ország megváltoztatását, a hétköznapi viszonyok jobbá tételét tartja. Még ma sem lehet a világban kizárólag kommunikációval hatalmon maradni. Aki így gondolja, az homokra épít várat. Nincs könnyebb út: a kommunikáció mögött szakpolitika is kell, hétköznapi aprómunka és mérhető teljesítmény – mondta a Válasz Online-nak.