Holnap – meccs Messiék ellen

Posted by

Kedden este 20.45-kor kezdődik a Ferencváros menetelése a Bajnokok Ligájában. A találkozón a 32 esztendős Sandro Schärera játékvezető is debütál majd a Bajnokok Ligája csoportkörében – az UEFA ellenőr Szlovákiából érkezik Spanyolországba, a VAR csapat pedig olasz lesz. Az ellenfél – ki ne tudná – a Barcelona. Sokak szerint a világ legjobb csapata.
A Ferencvárosban egyetlen ember van, akinek BL-rutínja van Sőt a Barcelona ellen gólokat is rúgott. Ő Szergej Rebrov edző. És csapat-varázsló. A Dinamo Kiev jobboldali támadójaként megtapasztalta, milyen érzés is pályára lépni a Barca ellen. ” Mondhatok bármit, biztos vagyok benne, hogy a játékosaim a mérkőzés előtti órákban idegesek lesznek. Ez így természetes, sőt kötelező izgulni! Az ember nem mindennap játszik a Barcelona otthonában, tétmeccsen főleg nem. Annak idején futballistaként én is ilyen voltam. A mérkőzések előtt izgultam, dolgozott bennem a drukk, ám amint megvolt az első labdaérintésem a pályán, az izgalom tovaszállt. Szerintem ez az ő esetükben is így lesz”- mondta Rebrov.

“A keret tagjai jól tudják, hogy ez az európai futball csúcsa, ám a legtöbben eddig még nem tapasztalták meg, hogy milyen ezen a szinten futballozni. A felkészülés során szerepet kap a mentális ráhangolódás is, hogy a focisták készen álljanak arra, hogy ilyen stadionokban játszhatnak és hogy maximálisan koncentráltak legyenek majd a pályán. Ezek a dolgok nagyon fontosak a jó eredmény eléréséhez. Ugyanúgy készülünk Lionel Messire és Cristiano Ronaldóra, mint más játékosokra. Megfelelő mennyiségű információ áll rendelkezésünkre róluk, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük, megpróbálunk ezekre felkészülni az edzéseken” – mondta Rebrov. Hozzátette: A csoportkörbe jutással nem mindennapi bravúrt értünk el. Itt a lehetőség, hogy a játékosok megmutassák magukat.
Az edző nagyon lényeges dolgot emelt ki. Nevezetesen a jó játék a Barcelona ellen látványosan megemelheti egy-egy focista piaci értékét. A BL csoportkörét emberek tízezrei figyelik (köztük játékos ügynökök, klubmenedzserek, tulajdonosok). S hogy odafigyeljenek a Fradira – kell ehhez a Barcelona.