Fingorászó könyvek és más érdekességek

Posted by

Gellért András

>Napok óta érlelem magamban a gondolatot, hogy befejezem, nem írok többé, semmi értelme, egyébként tényleg nincs, minek, kinek, miért, de aztán a hírekből megtudtam, hogy az SZFE-re rászabadított “ezredes”, ez a rendszerkompatibilis szolga nekilátott a rendcsinálásnak, zárat cserél, bezár, lekapcsol, felháborít ez a sokadik, előre kitervelt módszeres pusztítás, a mérhetetlen arrogancia, lennének még jelzőim, ilyen a világon nincs csak nálunk…

Közben a járvány egy nap alatt huszonkilenc embert vitt el, de az ezredes főnökei szerint ez még nem ok a szigorításra, nincs még nagy baj, ennél fontosabb, hogy a tüzér termeket hermetizáljon, rend legyen végre, jó, hogy nem kér még harckocsikat a Vas utcába, lassan az egész ország harcban áll, egészségügyi dolgozók menekülnének a tegnap elfogadott törvény következményei elől, mélyrepülésben a forint, 365 egy euró, Pálinkás ellenzéki miniszterelnök-jelölt szeretne lenni, több focista, köztük Dzsudzsák vállalkozása is veszteséges, Boros Bánk megvett egy újságot, ugyanezzel a lendülettel mindenkit kirúgott a laptól.

De itt van nekünk Bocsi, a legendás visszatérő, megint övé az éter, állítólag 1.3 millióan követik reggelente a sóműsorát (show?), Krusovszky ír róla a mai Narancsban, szerinte Bocsi adásáiban “van valami metafizikus is, hiszen az élet alapvető hiábavalóságára hívhatja fel a figyelmünket, a nietzschei-szilénoszi bölcsességre, a maga tragikus derűjével együtt, vagyis hogy a legjobb nem lenni, a második legjobb hamar meghalni”, mindezt úgy értelmezem, semmi értelme Bocsi locsogásainak, és valóban, semmi épeszű, előrevivő, építő gondolat, még véletlenül sem, de holnap is felkel a Nap, vele együtt az éter királya, hogy aztán négy órán keresztül röhögjön valamin…

De mai hír az is, hogy az egykori indexes Szabó Z. igazgató lesz az RTL-nél, ugyanott Fridi időutazásos műsort csinál, Sváby pedig bevallotta Tatárnak, hogy nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy nem hiányzott neki a tévézés, mert piszkosul hiányzott, de szerencsésen visszajött a tévés klinikai halálból, él és virul, éppen úgy, mint annak a könyvnek a szerzője, aki a saját bélmozgásairól és menstruációs ciklusairól írt érdekfeszítő blogot, amiből aztán könyvet fabrikált, a legnagyobb könyves mogul, amely éppen huszonöt százaléknyi tulajdonrészt ad el, na, mégis kinek? szóval a Libri azonnal kiadta a művet, ebből az alkalomból interjú készült vele, mármint az írónővel, “Két hónapig otthon fingorászott és nem akármilyen könyv lett belőle címmel.

Nekem mára ennyi elég volt. De lehet, hogy az egész évre. Most pedig Yusef Lateef, Into something című lemezét hallgatom. Ennek legalább van értelme.