Előkészületben a Szili Párt?

Posted by

Vásárhelyi Mária

>A múltkor valaki azt mesélte, hogy megkereste egy kormányközeli közvéleménykutató cég egy kb. 20 kérdésből álló kérdőívvel, amelyben a kérdések fele arról szólt, hogy mi szólna ahhoz, ha alakulna egy új baloldali párt Szili Katalin vezetésével.
Ezek szerint a fidesz úgy döntött, hogy a kamupártok már nem elegendőek az ellenzék szétzilálásához, hanem alapítania kell egy új baloldali pártot, és most ezt szondázza a közvéleménykutatásokkal. Mint egyetlen más gazemberség, úgy ez sem állt soha távol tőlük, így nemcsak az ellenzéki oldalon tudnak káoszt teremteni, hanem az új pártot a markukban is tudják tartani.

Így mind a bal, mind a szélsőjobb oldalon lenne egy olyan álellenzéki párt, amely az ő tenyerükből eszik. Ilyen megfontolásokból segítették életre a Jobbikot is, de az idővel kicsúszott a kezeik közül. Szili Katalin esetében ilyesmitől nem kell félniük.

Mi viszont készülhetünk arra, hogy 2022-ig megszületik egy álellenzéki, fidesz keráció a “baloldalon”, amely hirtelen hatalmas teret fog kapni a fideszes médiabirodalomban és az állami médiában. És nyilván számolatlanul lesz pénzük kampányolni és a valódi baloldali pártokat mocskolni. Nem tudom, hogy mi lehet ennek az ellenszere, de mindenesetre készülni kéne erre.

Címkép: Szili Katalin és Semjén Zsolt