Szerethető hely a Nagymező utcában

Posted by

Dining Guide

Hogy mitől szerethető egy étterem? A kérdésre a 2020-as év egy éles (bár nem gyors) csapással választ adott. Hangozzék bár szentimentálisan: ahová kötődünk, ahová a szívünk húz, azt a helyet fogjuk választani akkor is, ha ritkulnak a társas események, hiszen az éhség-szomjúság csillapításáért nem szükséges “igazi” étterembe mennünk. Igazi étterembe igazi éttermi élményért megyünk. A 2020 februári Dining Guide Év Étterme Gálán első alkalommal osztottuk ki az Év Szerethető Étterme díjat. Szinte szükségszerű volt már ez az újítás, hiszen szűk kört írnak le az ország legjobbjai. Világszerte minden hasonló értékelési rendszer küzd ezzel a kihívással, hiszen ha egy teljes életműnek köszönhetően bizonyos szereplők érték el szakmailag a legmagasabb színvonalat, ez a status quo nem képes évről évre változni, lecserélődni.

Ezért is tartottuk fontosnak behozni egy új nézőpontot, ami tulajdonképpen nem is, hanem visszanyúlás a vendéglátás gyökereihez: mely helyekhez, éttermekhez kötődnek a vendégek igazán? Nevezzük törzshelynek vagy kedvencnek – és semmiképpen sem egynyári szerelemnek, amit éppen az aktuális trend diktál.

Két Szerecsen szembemegy az egyféle élményre kihegyezett, úgynevezett high-concept helyekkel (amelyekkel szintúgy semmi probléma nincsen, csupán egy másik világot képviselnek.) Önmeghatározásuk szerint a Két Szerecsen bisztró és kávéház. Ezenkívül persze reggelizőhely, hétköznapi gyors ebédek és hétvégi ráérősebb trakták helyszíne. Közkedvelt találkozóhely, közösségi tér, ahol jók vagyunk akár egy kávéra-süteményre épp úgy, mint többfelvonásos villásreggelire vagy esti borozásra, koktélozásra. Soha nem álltak rá szigorúan egy vonalra, a jelszavaik inkább a sokszínűség, nyüzsgés, nyitottság. (X)