Azok a rettenetes nők, ott Brüsszelben!

Posted by

Mivel itt a hétvége, Balogh S. Éva a Hungarian Spectrumon Orbán Viktor pénteki interjújával foglalkozott, amit hűséges fegyverhordozójának és mikrofon-állványnak Nagy Katalinnak adott a közszolgálati rádióban. Unalmas volt, mint mindig. Egy kivétellel: az Európai Uniót még az átlagosnál is keményebben támadta. Látni való, fél, hogy az Unió végül is pénzügyi szankciót alkalmaz a magyar állapotok miatt. Fél, tehát támad. Célpontja most Katarina Barley volt, az Európai Parlament alelnöke. A hölgy német-angol kettős állampolgár. Édesapja angol újságíró, aki annak idején Németországból tudósított, édesanyja német orvos. Férje pedig (akitől elvált) spanyol zsidó apa és holland anya gyerkeke volt. Multikulti. Vagyis minden ami Orbán szemében elfogadhatatlan. Ráadásul a német szociáldemokrata párt tagja, és – persze – nő.

Plakát a negyvenes évekből

Orbán kormányában egyetlen nő, Varga Judit rendelkezik minisztériummal, két másik Bártfai-Mager Andrea és Novák Katalin tárca nélküli miniszterek. És akkor most itt van a Magyar Nemzet, amely már márciusban alaposan nekiment a női politikusoknak. Ott van Angela Merkel, aki rosszul szabott, konfekció ruhákat hord és “a Honecker éra szagát árasztja”. Most pedig az Európai Parlament tele van nő politikusokkal, akiknek meglehetősen határozott véleményük van az Orbán-rezsimről. Ráadásul Dobrev Klára (DK), Donáth Anna és Cseh Katalin (Momentum) személyében magyar politikus nők is keményen dolgoznak azért, hogy megakadályozzák azt a pénz-áradatot, amely Brüsszelből táplálja Orbán rendszerét.

Orbán jól megmondja a véleményét: ” Itt Soros Györgyről van szó. Ha már korrupcióról beszélünk, arról van szó, hogy Soros György megveszi a nyugat-európai politikusokat. Persze lehet azt mondani, hogy nem arról van szó, hogy egy spekuláns, aki egyébként abból keresi a pénzét, hogy másokat tönkretesz, milliószám tesz tönkre embereket, ebből szerez pénzt, magasztos célok érdekében járkál a brüsszeli hivatalok folyosóin, és elvi okokból próbál jó döntéseket kierőszakolni az Európai Uniótól, hanem arról van szó, hogy pénzt akar keresni, befolyást akar növelni, és embereket vesz meg. Ezek parlamenti képviselők, de a bizottságban is ott ülnek azok az emberek, akik így vagy úgy, közvetlenül vagy áttételeken keresztül, konferenciák, ösztöndíjak… Ennek megvan, a korrumpálásnak a nyugat-európai civilizált formája. Ezek mind Soros György tenyeréből esznek.”

Mit csinálnak még ezek a megáltalkodott nők? Persze, elárulják Magyarországot. “A baloldalnak van valami iskolázottsága vagy ősi ösztöne, hogy örömét leli abban, hogyha bennünket megtámadó idegenek, ez esetben például itt vannak ezek a derék németek vagy Jourová asszony, aki egy cseh, akkor a saját fajtájával szemben az idegenekkel fog össze, és azoknak ad igazat. Ez az, ami számunkra, nemzeti érzelmű, jobboldali emberek számára nehezen érthető reflex. De a baloldalnál ez száz évek óta, ez túlzás, de legalább száz év óta kitapintható: saját fajtája ellen az idegenek oldalára áll.”
Aztán itt van még az emíltett Vera Jourován kívül Ursula von der Leyen, aki elmulasztotta kirúgni Barleyt, aki azt találta mondani, hogy ki kell éheztetni a magyarokat és a lengyeleket addig, amig nem állítják helyre a demokratikus normákat.

Szóval ilyenekről beszélt a miniszterelnök és ezzel összhangban megjelent a Magyar Nemzetben Földi László cikke (amit az Újnépszabadság is közöl). Ennek lényege “Hogy elkerüljük a sötét jövőt, vissza kell nyúlni őseink stabil hagyományaihoz. A hagyatékuk között ott találjuk a nemi megfelelés normáit a mindennapi politikai játszmákban is.”
Macho világ újra? Európai szinten. Nehéz lesz fiúk.