Zsoltika

Posted by

Martinkó Károly
>Zsoltika, a 4. születésnapja előtt álló szöszke süketnéma érdi kisfiú, aki 1990. augusztus 15-ére virradó éjszaka szőrén-szálán eltűnt abból a roskatag házból, ahol rajta kívül a szülein, a nővérén, és az anyja újsütetű – egy kisfiú erőszakos megrontásáért és más bűncselekményért 10 év börtönre ítélt, és a börtönből nemrég szabadult – szeretője töltötték az éjszakájukat.

Számomra hihetetlen, hogy a rendőrség, vagy ha az nem, az ügyészség elrendelte volna a nyomozást, holott teljességgel nyilvánvaló volt, hogy Zsoltika gyilkosság áldozatává vált. A magam részéről mindent megpróbáltam annak érdekében, hogy ez kiderüljön. A “Gyermeksikolyok” és a “Justitia zokog” c. könyvemben hiába szenteltem fejezetet ennek a pokoli bűnténynek, a Magyar Rádióban ismétlésre is került dokumentumműsort, az illetékeseket ez cseppet sem érdekelte.

Nem így pl. a Nemzeti Sportuszodához kötődő nemi erőszakok, amely 1961-ben történt, vagy az a számos eset, amelyek hölgyek molesztálásában nyilvánultak meg. A hazai sajtó is csaknem “felrobbant” ez utóbbi hírek hallatára, Zsoltika sorsa azonban rajtam kívül talán senkit sem érdekelt.

Ha valamilyen csoda folytán támogatóknak köszönhetően kiadhatnám egy kötetben az ilyen és a hasonló bűntettekről, továbbá azokról a rendőrökről szóló riportjaimat, akik sokszor az életük kockáztatásával kisgyermekek életét mentették meg, nyugodtabban várnám a halálomat. De jól tudom, erre akár ezer évig is várhatnék!