Ferencváros, avagy mögöttem a többség

Posted by

Gréczy Zsolt
>Két napon át cikkek sora jelent meg arról, hogy felkérést kaptam: felügyelőbizottsági tagja legyek egy létrehozandó ferencvárosi médiacégnek. Azért mondtam igent, mert szívesen segítek, ahova hívnak. Legyen szó maszkok osztásáról budapesti kerületekben, vagy éppen újságírói tapasztalataim hasznosításáról egy kerületi médiacég felügyeletében. Nem vonultam vissza, de számomra nem is politikai visszatérés kérdése, ha ételt osztok Iványi Gábor alapítványánál. Teszem, ami a dolgom, meggyőződésem szerint.

Természetesen, előzetesen meggyőződtem arról, hogy álll-e mögöttem többség, ha a jelölés a ferencvárosi közgyűlés elé kerül. Bebizonyosodott, hogy a DK-MSZP-frakció mellett bírom a másik demokrata képviselőcsoport, a többek között a Momentumot, a Jobbikot és a Párbeszédet is magába foglaló frakció bizalmát is.

Erre Baranyi Krisztina polgármester váratlanul a Facebook-ra posztolta, hogy nem szeretné, ha ennek a testületnek a tagja lennék. Ferencvárosi kötődést hiányolt nálam (a Fradinál állásban levő alkalmazott voltam a nyolcvanas évek második felében, a Baráti Kör elnökségi tagja Albert Flóriánnal, munkámat az egyesület Fradi Diplomával ismerte el – aláíró Dr. Szívós István, olimpiai bajnok vízilabdázó…) A polgármester asszony által is emlegetett, rám hordott mocsokból, rágalmakból közel tucatnyi jogerős bírósági ítélet tisztított meg. A sérelmemre elkövetett bűncselekmény ügyében a rendőrség nyomoz.

Baranyi Krisztina tegnap visszavonta a ferencvárosi médiacégről szóló önkormányzati előterjesztést. “A Magyar Hangnak megerősítette: azért döntött az előterjesztés visszavonása mellett, mert az egyébként őt támogató pártok úgy nyilatkoztak, megszavazzák Gréczyt.” – írja az idézett portál. Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy előzetesen igazam volt: engem nem csak a nevemet javasló DK-MSZP-frakció, hanem a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői is támogattak, vagyis megszavaztak volna, ha Baranyi Krisztina nem vonja vissza az előterjesztést. Számomra ez most a leglényegesebb mozzanat. A többség állt ki a jelölésem mellett. A bizalmukat köszönöm.

Végezetül: azt gondolom, az ellenzék tagjainak, politikai szereplőinek vigyáznia kell egymásra. Ma az egyik kerül célkeresztbe, holnap a másik. Ha nem lesz egymás iránt szolidaritás, ha nem óvjuk meg egymást a fideszes világ gyalázatos támadásaitól, ha nem mutatunk megértést, lojalitást egymás iránt, akkor egyenként lesz levadászva mindenki, és nem lesz közös győzelem 2022-ben.Legyen ennek a kis történetnek ez a tanulsága. Remélem, soha többé nem jön vissza 2018, amikor a külön indulás miatt a Fideszhez kerültek elnyerhető mandátumok. Baranyi Krisztina is tudjon majd örülni mások sikerének 2022-ben, ahogy mi örültünk, amikor a DK által is támogatva győzni tudott, és a mi bizalmunkból is polgármester lett.