Nyűg-díjasok

Posted by

Kovács Tamnás

>A kormánynak nagy nyűg a nyugdíjas társadalom..! Előre bocsájtom, hogy én magasan a magyar átlagos nyugdíj felett kapom az öregségi nyugdíjat és az olimpiai sikerek után kapott járadékot, nem magamért, hanem a nyugdíjas társaimért szólok, de nem mehetek el szó nélkül, hogy a nyugdíjas társadalom nem szívügye a jelenlegi kormánynak!!

Az elmúlt 10 év egyik legnagyobb vesztese a nyugdíjas társadalom! A Fidesz kormányt nem érdekli a magyar nyugdíjasok nehéz helyzete. Tudomásul kell venni, hogy a nyugdíj nem segély, hanem 40-50 évig dolgozók befizetett pénze! Nem kellett volna lenyúlni!!! Az elmúlt 10 évben, amíg 50%-al nőttek a reálbérek, a nyugdíjak csak 11%-al!! Ez elfogadhatatlan!

Nem 13.havi nyugdíj kell, hanem egy korrekt, igazságos nyugdíjemelés. Nem könyöradomány kell, nem 2,8%-os nyugdíjemelés, hanem egy évente minimum 5-6%-os emelés. A Statisztikai Hivatal adatai szerint 8-15%-al emelkedtek az élelmiszerek, azok az alapvető élelmiszerek, amiket a nyugdíjasok naponta vásárolnak. 1 millió nyugdíjas nyugdíja 150 ezer forint alatt van! Továbbra is inflációs korrekció és nem nyugdíj emelés történik hazánkban!!! Szégyen!!!

Pedig állítólag Magyarország jól teljesít, de nem a 2,5 millió nyugdíjas számára!! Lehet, hogy már adni sem kell! Semmit…még a 2,8%-os nevetséges emelést sem…mert ezt érdemli az a nemzedék, amely felépítette a háború után a nemzetet, végig szenvedte a 40 éves diktatúrát, a szovjet gyarmatosítást és ezt az utolsó mocskos, korrupt, hazug, álszent 30 évet, rendszerváltás nélkül! 3-4 dobozos sör árával egyenlő havi nyugdíj emelés! Gratulálunk!!!

Nyugdíjas korukra amikor már minden nyugdíjasnak van valami betegsége, akkora leépítették az egészségügyet, lepusztultak a kórházak, elment külföldre sok orvos, ápoló és akik itthon maradtak azok nap, mint nap emberfeletti munkával birkóznak meg az emberi életekért, és most itt a koronavírus, ahol 4-5 alap betegséggel küzdő honfitársunk hal meg! És most így búcsúzik a Rákosi, Kádár korszak szenvedései után az országot felépítő nemzedék.

Még a gyűlölet politika odajuttatta az országot, hogy a fiatalok is elkezdték utálni a nyugdíjasokat, azt a nemzedéket, akiknek mindent köszönhetnek. Ezt tette a politika, ezt tette az elmúlt 30 év, közte az utolsó 10 év gyűlöletkeltése, ezt tette a 40 éves szovjet uralom és ezt tette a megosztás, a félelem, a szegénység, és a sok összetört gerinc!!