Katona bácsi haptákba!

Posted by

Fábián András
>Mint hajdani fegyveres testületi tag szeretnék valamit hozzátenni az SZFE-re kinevezett lövész ezredes pályaképéhez. Ennek a Szarka nevű fiatalembernek annyi szakmája és diplomája van, hogy lényegében a sorkatonaságtól kezdve folyamatosan iskolába járt. Nem dolgozott, tanult. Éjt nappallá téve. Tapasztalatim szerint az ilyen okos emberek semmit nem értenek a szakmához, amennyiben a katonaságot szakmának tekintjük.

A szakmai felkészültség megszerzéséhez ugyanis elengedhetetlen a több éves gyakorlat. Ez a fickó azonban láthatóan mindig inkább a felső körökben igyekezett hasznossá tenni magát. Mindig a “főnökség körül sündörgött”, hátha lepottyan valami az asztalról. Közben meg “tanult, tanult, tanult”, a lenini utasításoknak megfelelően. Ismerem ezt a típust.

Nem sokáig bírják, ha rövid idő alatt nem kapják meg a szerintük nekik kijáró sarzsit. Mivel azonban a szakmájukban addigra köztudottá válik, hogy sz@rt sem ér a tudomány, mindenhonnan igyekeznek megszabadulni tőlük. Ők lesznek a titán elvtársak (Ti tán tudjátok valamire használni) Korábban az ipari parkok “stratégiai igazgatója” lett, aztán kollégium parancsnok. Campus főigazgató, akármit is jelentsen ez. Gondolom a takarítóknak és a karbantartóknak osztotta az észt. Sok hasonló figurát ismertem én a szolgálati időm alatt. Szarka ezredesnek most végre talált a sereg egy megbízhatóan távoli helyet, amiben megcsillanthatja színészi képességeit is. Szerintem szánalmas bukás lesz a vége, és akkor feldübörög majd a taps. Ez esetben azonban nem sikert fog jelezni. Úgy hívják az ilyet hogy a ripacsot kitapsolták a színről.