Trump és a vírus

Posted by

Hont András
>Én arról sem vagyok meggyőződve, hogy tényleg elkapta, arról viszont igen, hogy használ neki. Azt nem tudom, hogy elég lesz-e ez novemberben, de a reakciók elképesztőek. Egyfelől biztos, hogy Trumpot segíti, hogy magáról elfeledkező hülyék nyilvánosan kezdtek el szurkolni haláláért, másfelől, hogy a művelt közvélemény mennyire magába zártan, önbecsapóan működik.

A Reuters-Ipsos-páros a NER-sajtót és a NER-intézményeket megszégyenítő kutatást végzett és publikált. Kimutatták, hogy az amerikaiak háromnegyede továbbra is aggódik a járvány terjedése miatt (hogy az aggódás mire terjed ki pontosan, azt nem kérdezték, vagy hogy mennyire aggódik ehhez képest a munkahelyéért), és hogy a megkérdezettek valamivel több, mint fele nem helyesli az elnök járványkezelését. Közzétették továbbá azt, hogy az amerikaiak kétharmada szerint, ha Trump komolyabban vette volna a koronavírust, akkor valószínűleg nem fertőződik meg.

Azt az egyet felejtették el megkérdezni, hogy az amerikaiak mit szólnak ahhoz, ha kiderül, hogy 74 éves elnökük pár nap alatt legyűri a vírust.