Orbán és az Ali baba

Posted by

Hadházy Ákos
>Újabb infó Orbán kínai csodamasináról: az Alibaba.com oldalon (!!!) 5 perc internetes kereséssél tized áron (!!) 210 millió helyett 21 millióért vehette volna meg a kormány a maszkokat gyártó gépsort (amivel persze jól át is vertek a kínaiak, mert az ígért havi 2,8 millió maszk helyett max 450ezret sikerül kipréselni belőle).

Ha egy fideszes abban reménykedne, hogy jó, igaz, most óccsóért lehet rendelni a netről, de bezzeg áprilisban a nagy káoszban biztos horror ára volt a gépnek, akkor téved sajnos. Több magyar vállalkozó dokumentumokkal igazolta, hogy áprilisban is töredék áron megvásárolható volt az eszköz. Egyikük üzenetét változtatás nélkül idemásolom:
“Az áarat meg tudom erositeni. Kinabol a pandemic felfutasakor, (egeszen pontosan aprilis 24-en,) $63.000-ert (19.2 millio huf) ajanlottak nekem N95 maszkgyarto gepet, aminek a gyartokapacitasa 100db/perc. Erre jon szallitas, vam es ado. Vam es ado az kb 30%. Szallitas hajoval $1700 egy 12 meteres kontener.”nRepulovel nem tudom mennyi. Apropo, atveresrol szo sincs, a gep arat 10 masodperces keresessel meg lehet talalni, angol nyelv segitsegevel percek alatt le lehet targyalni a gyartoval. Ha a kulugyminiszter eltoltott volna 5 percet vele akkor toredekeert is meg lehetett volna venni.Garantalt, hogy ha ezt egy magyar ceg importalta, akkor annak a magyar cegnek a tulajdonosa valaki kormanykozeli emberke, es nagyon jol tudtak, hogy a gep mennyibe kerul eredetileg.Tessek itt egy link.https://www.alibaba.com/…/Full-Automatic-n95-face-mask…

A mellékelt képekből egy kakukktojás: az első három az Alibaba ajánlata és egy konkrét áprilisi árajánlat, a negyedik táblázat viszont a kormány által kötött szerződés melléklete, a TMT Technics cég nemes egyszerűséggel hozzátett egy nullát az árhoz.Természetesen feljelentést fogok tenni.