Ivartalanítanak

Posted by

Lendvai Ildikó
>A frászt hozták rám. Csak annyit hallottam a rádióból, hogy október 1-től újabb miniszteri biztost neveztek ki, aki az országos ivartalanítási programért felelős. Jesszusom -gondoltam-, a népszaporulatnak annyi, hiába léptették elő tárca nélküli miniszterré a családpolitikai államtitkárt.

Jó, a miniszteré a magasabb sarzsi és a több fizetés, de mit tud tenni szegény, ha közben országosan ivartalanítanak?! Rémületemben utánaolvastam, és megnyugodtam. Az állatvédelemnek lett miniszteri biztosa.

Tényleg ki kell dolgoznia egy ivartalanítási programot, de a “kóborállat-helyzet felmérése” keretében. Felel még a “gyepmesteri telepek fejlesztéséért” és a veszprémi állatmenhely létesítéséért. Tehát ha csak a kóborállat-felmérésben nem könyvelik rossz kategóriába, akkor senkit sem fenyeget, hogy eléri őt a nemzeti ivartalanítási program .Elkötelezett híve vagyok az állatvédelemnek, és kívánok jó munkát miniszteri biztos úrnak. De ha majd ezen a téren már mindent megoldottak, és a gyepmesteri telepek mind elég fejlettek, nem kezdhetné meg munkáját esetleg egy embervédelmi miniszteri biztos is?

Na, csak úgy kérdeztem.

Címkép: Weisz Béla